Kaminski nakon potpisa za Partizan: "Podrška navijača koju ovaj klub ima je luda"

Frenk Kaminski (30) je nakon potpisa za Partizan prokomentarisao dolazak u beogradski sastav.

Nakon što je osam godina proveo kao igrač u NBA ligi, Frank Kaminski je odlučio da promijeni sredinu i to drastično te je došao u Evropu, odnosno Partizan.

“Uzbuđen sam zbog prilike koja mi se ukazala. Znam da dolazim u klub bogate istorije koji ima misiju da osvaja trofeje. Veoma sam srećan zbog prilike da igram velike mečeve. Podrška navijača koju ovaj klub ima je luda i jedva čekam da zaigram pred njima”rekao je Kaminski koji sa majčine strane ima i srpske korijene te dodao:

“Moja porodica je još uvek bliska sa srpskom zajednicom u Ilinoisu i Srpskom nacionalnom federacijom u Sjedinjenim Državama koja svake godine organizuje veliki košarkaški turnir. I ja sam nekada bio uključen u to”.

kaminski
Foto: Larry Robinson-USA TODAY Sports

Kaminski je tokom boravka u Atlanta Hoksima svlačionicu dijelio sa nekadašnjim igračem Partizana Bogdanom Bogdanovićem te je Amerikanac srpsko-poljskog porijekla otkrio da li je to uticalo na odluku da dođe u Beograd.

“Bilo je sjajno igrati sa njim. On je fantastičan košarkaš i još bolji prijatelj. Njega sam prvog pozvao kada se pojavila mogućnost da pređem u Partizan. On je rekao mnogo lijepih stvari o klubu i gradu, što mi je pomoglo da donesem odluku o potpisivanju ugovora”naglasio je Kaminski i poslao poruku navijačima crno-belih:

“Želim da navijači znaju da dolazim da se takmičim i pobjeđujem. Svi mi govore da Partizan ima najbolje navijače na svetu i da su ludi za košarkom. Ne mogu da dočekam da zaigram pred njima”.

Novi košarkašk Partizana je pored dresa Atlanta Hoksa u svojoj karijeri takođe nosio onaj od Hjuston Roketsa, Finiks Sansa te Šarlot Hornetsa.

Postavi odgovor