Ljubičić: "Utakmice su nam pokazale šta treba da popravimo"

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu od 15. augusta do 3. septembra u Italiji, Njemačkoj, Belgiji i Estoniji.

Selektor bh. tima Stevan Ljubičić ističe da, mada su ova tri meča igrali bez kapitena Anđelke Radišković koja se nalazi na ljekarskim pretragama, nije nezadovoljan viđenim u mečevima protiv Azerbejdžana gdje su zabilježile dva poraza od 3:1 i jedan remi od 2:2.

“Naravno da nam Anđa izuzetno nedostaje, u svakom aspektu. Prije svega kapitenski, jer ona je svih ovih godina bila lider ove ekipe, ali želim joj da zdrava dođe na pripreme. Očekujemo nalaze, rezultate pretraga te ćemo već sutra znati više” – rekao je Ljubičić i dodaje:

“S obzirom da smo tek bili krenuli s pripremama, ovo možda nije bio pravi momenat za odigravanje kontrolnih utakmica, ali smo iskoristili poziv i molbu reprezentacije Azerbejdžana da dođu te da napravimo zajedničke treninge i sparinge, tako da smo to iskoristili. Utakmice su nam pokazale puno stvari koje treba da popravimo. Prije svega, to su prijem servisa, blok, odbrana. Time sam, da tako kažem, najnezadovoljniji, ali mi zaista, prije ovih utakmica, nismo nijednom stali u teren da bismo napravili bilo koju vrstu sparinga ‘šest na šest'”.

“Uz malo kontrole lopte, prevashodni cilj bio je da se iz ovih pripremnih utakmica izađemo zdravi i da iskoristimo šansu da odigramo nešto; da iskoristimo rivala koji nije saigrač, da bude sparing-partner sa druge strane. Zaista sam zadovoljan, jer moram da kažem da je, ipak, selekcija Azerbejdžana u kompletnom sastavu i da tu ima puno igračica svjetske klase, a mi smo ipak pokazali da možemo”.

Onda je naveo da bi reprezentacija trebala svoje pravo stanje prikazati na prijateljskim utakmicama u Estoniji.

“Imamo još dvije sedmice priprema u Zenici, a nakon toga, 10. augusta, putujemo u Estoniju, na još dvije kontrolne utakmice prije puta u Italiju. Na tim utakmicama očekujem da vidim pravu sliku i da to bude prave kontrolne utakmice pred EP. Trenutno nemamo dogovoreno ništa od kontrolnih utakmica do Estonije, ali ako se pojavi neko da je u mogućnosti da nas ugosti ili da dođe, mi ćemo to sa zadovoljstvom prihvatiti” – najavljuje Ljubičić.

Bosna i Hercegovina će igrati u grupi s domaćinom Italijom, te Bugarskom, Hrvatskom, Švajcarskom i Rumunijom.

Postavi odgovor