Ognjenović, Rašić i Bošković istakle da je uvijek velika čast biti dio nacionalnog tima

Odbojkašice Srbije su po povratku sa Olimpijskih igara u Tokiju istakle da su veoma ponosne na cijeli tim i da uvijek za reprezentaciju daju svoj maksimum.

Kapiten Maja Ognjenović je rekla da ova bronzana medalja sija zlatnim sjajem, te da je ovo istorijski rezultat.

Hvala što ste nam priredili doček. Što se tiče turnira, nije bio nimalo lak. Prije nego što smo krenuli pričali smo o našoj grupi, o potencijalnim protivnicima u četvrtfinalu, o našim ciljevima i ambicijama. Samo mi znamo s kakvim smo se preprekama susretali na putu do bronzane medalje. Mislim da iako za nijansu rezultat slabiju nego u Riju, ova bronzana medalja sija zlatnim sjajem. Sam turnirski sistem i protivnici u grupi i ta utakmica sa Italijom, te poraz od Sjedinjenih Američkih Država koji smo teško podnijeli, veoma smo srećni i ponosni što smo uspjeli da ostvarimo ovakav istorijski rezultat. Ovo je tim koji piše istoriju ženske odbojke i stvarno je biti čast dio njega” – kazala je Ognjenović.

Član tim Milena Rašić je rekla da je još nisu svjesne koliki su uspjeh ostvarile u Tokiju, dok je Tijana Bošković rekla da su pretrpile težak poraz u polufinalu, ali su se skupile i osvojile medalju.

Čast je i privilegija biti dio nacionalnog tima i uvijek smo izuzetno motivisane kada su utakmice za reprezentaciju u pitanju. Pretrpili smo težak poraz u polufinalu, ali smo u meču za treće mjesto se zajedno skupile i kući se vratile s medaljom i još jednom obradovale čitavu naciju” – istakla je Bošković. 

Na kraju su se Ognjenović i Rašić osvrnule i na svoje opraštanje od reprezentacije, gdje je Maja rekla da nije realno da igra u Parizu, dok je Milena rekla da će poslije Evropskog prvenstva pričati o povlačenju iz nacionalnog tima.

Postavi odgovor