Djevojčice iz banjalučkog Pokreta za žensku košarku stigle u Beograd

Djevojčice iz banjalučkog ogranka „Pokreta za žensku košarku“ pristigle su u srpsku prestonicu na prijateljsko odmjeravanje snage i druženje sa svojim vršnjakinjama.

Na parketu DKC „Majdan“ nova prijateljstva sklopljena su očas posla kroz osmijeh i igru.

„Baš nam je drago što smo došli u Beograd i što imamo priliku da igramo košarku sa djevojčicama koje ovdje treniraju. Pozvali smo ih i da dođu kod nas, da ih ugostimo na našem terenu. Baš je super druženje” – uglas će djevojčice iz banjalučkog „Pokreta za žensku košarku“.

Banjalučki ogranak „Pokreta za žensku košarku“ brojniji je iz dana u dan, a Jadranka Ćosić, jedan od trenera, ne krije zadovoljstvo zarad svega do sada urađenog. Posjeta beogradskom odjeljenju, kaže Ćosić, od višestruke koristi.

Djevojčice će steći novo iskustova uz priliku da sklope prijateljstva koja ostaju za cijeli život.

„Za naše djevojčice je ovo jedno novo iskustvo i prilika da steknu nova prijateljstva, ali i da nauče neke nove košarkaške lekcije. Drago mi je što uživaju i što vidim da su redom nasmijane. Prijateljstva koja se steknu na sportskom terenu jedan su od najvećih benefita sporta. Naš ogranak „Pokreta za žensku košarku“ radi punom parom. Sve je više djevojčice koje dolaze na trening i to me raduje. Želim da se zahvalim i Marini Maljković da budemo njeni gosti, a očekujemo i da nam uzvrate posjetu.“ kaže Jadranka Ćosić

Veliki aplauz prolomio se onog trenutka kada je u dvoranu zakoračila Marina Maljković, selektor košarkašica Srbije i idejni tvorac „Pokreta za žensku košarku“ – koja se potrudila da se njena banjalučka delegacija osjeća kao kod svoje kuće.

Na jednom mjestu, pod parolom „Učimo kroz košarku”,  okupila je djevojčice iz Banjaluke i Beograda koje su iz prve ruke mogle čuti kako se to postaje veliki šampion i šta im je sve potrebno za uspjeh na i van terena.

Ne krije Marina zadovoljstvo što je ova sportska priča zaživjela i u Banjaluci.

„Dugo smo čekali da banjalučki ogranak ‘Pokreta za žensku košarku’ krene sa radom u Banjaluci, ali je naša želja bila da to bude na pravi način, da bude puno djevojčica i da sa njima rade najbolji treneri. U Banjaluci sa djevojčicama rade treneri najvišeg nivoa i naše bivše košarkašice koje su pune znanja. Jedan od mojih ciljeva je i da ih privolim da budu što aktivnije i da u rad uključim što više onih koji znaju šta je košarka. Želim da se zahvalim svima u  Banjaluci što rade po našem sistemu na jedan jako dobar način, a ovo druženje koje smo organizovali je i jedna prilika da im se odužimo za to. Drago mi je što djevojčice uživaju” – poručila je Marina Maljković.

Postavi odgovor