Premijer liga BiH u futsalu: Golmanija u Skenderiji, Sarajevo deklasiralo Bosnu

Na jedinom susretu pretposljednjeg osmog kola jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu Sarajevo je na svom parketu u “Sportskoj dvorani Skenderija – Mala dvorana” deklasiralo tuzlansku Bosnu sa 9:3.

Goleadu u popularnoj “Skenderiji” je otvorio već u prvoj minuti susreta Muanis Duvnjak koji je odlično prodriblao po desnoj strani i šutnuo u suprotnu stranu za vođstvo od 1:0.

Ubrzo nakon toga na 2:0 je povećao Nedžad Hodžić da bi nakon njega na 3:0 povisio Stefan Jokić poslije zaista precizne asistencije Ibrahima Hršumovića.

gsc sarajevo
Foto: GFC Sarajevo / Fejsbuk

Meldin Podrug je povisio na 4:0, da bi nekoliko minuta nakon njegovog gola Bosna došla do svog prvog preko Dine Fehratovića. Sa 5:1 se otišlo na odmor, a taj rezultat je postavio Hodžić golom iz slobodnog udarca i svojim drugim na susretu.

U drugom poluvremenu domaći su nastavili gdje su stali u prvom, jer je Duvnjak nakon sjajnog solo prodora povisio na 6:1. Jokić se ubrzo nšao u još jednoj gol priliki i nije omašio zicer, što je značilo povećanje rezultata na 7:1.

Malo su gosti iz Tuzle prodisali u nastavku i brzo su došli do dva gola, prvo preko Jasmina Spahića pa onda nakon njega sa pogotkom Eldina Hadžialjevića koji je rezultat promijenio na 7:3.

Ipak, to su bili samo golovi utjehe za Bosnu jer je domaće Sarajevo do kraja bilo nemilosrdno i postiglo još dva gola za konačnih 9:3 preko Amela Handžića i Edisa Mrša koji je postigao pravu ljepoticu lob udarcem.

Rezultati nakon kompletiranog osmog pretposljednjeg kola jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu:

Tabela nakon kompletiranog osmog pretposljednjeg kola jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu:

Postavi odgovor