Rozi bolid ove godine ponovo u Formuli 1?

Francuski tim Alpin bi ove godine mogao imati dominantno roze boju na svom bolidu nakon informacija da će austrijski BWT postati jedan od glavnih sponzora za 2022. godinu.

Velike promjene se dešavaju u Alpinu ove zime, a iz tima su prethodnih dana otišli direktor Marčin Budkovski i specijalni savjetnik Alan Prost. CEO Alpina Loran Rosi je odlučio da napravi značajne promjene, a javna je tajna da se sve čini kako bi se pripremio teren za dolazak Otmara Šafnauera, bivšeg šefa Aston Martina koji je napustio tu ekipu prije dvije sedmice.

Tokom prošle godine, u medijima se pojavila informacija da će Šafnauer preći u Alpin za sezonu 2022, međutim takvi navodi nisu djelovali previše ozbiljno. Ipak, u prvoj sedmici nove godine austrijski inženjer je napustio Aston Martin, a istog trenutka su krenule velike smjene u Alpinu.

Sa Šafnaueerom bi u Alpin trebalo da stigne i BWT, austrijski proizvođač vode koji je bio jedan od glavnih sponzora Fors Indije u periodu između 2017. i 2020. godine kada je ta ekipa imala dominantno roze boju na svom bolidu upravo zbog BWT-a. Nakon što je glavni čovjek Aston Martina Lorens Strol kupio taj tim i preimenovao ga, novi bolid je jasno postao zelene boje.

BWT očito želi povratak na velika vrata u Formulu 1 i ukoliko zajedno sa Šafnauerom “pređu” u Alpin, za očekivati je da taj bolid ima dominantno rozu boju, u kombinaciju sa plavom koja je bila primarna prethodne sezone.

Za Alpin će i ove godine voziti Esteban Okon i Fernando Alonso, a ambicija ekipe je da što prije dođe u situaciju da se redovno bori za postolja i pobjede. U 2021. godini, Okon je slavio na “Velikoj nagradi Mađarske”.

Postavi odgovor