Završeno 3. kolo Snuker lige BiH, odigrani mečevi u Kiseljaku i Visokom

Proteklog vikenda kompletirano je treće kolo Carlsberg snooker lige “BEST OF THE BEST” a pred božićnu i novogodišnju pauzu snage za zelenim stolovima su odmjerili igrači u divizijama Kiseljak i Visoko.

Već tradicionalno, u diviziji Kiseljak nije bilo iznenađenja, a u samu završnicu su se plasirali igrači između kojih će se sigurno do kraja voditi velika borba za plasman na završni Masters. Prvi polufinalni par činili su Ivan Kristić i Igor Antić. Antić je od samog starta nametnuo svoj ritam igre i slavio sa ubjedljivih 3-0, tako da Kristiću nije preostalo ništa drugo nego da čestita protivniku na odličnoj igri.

Drugo polufinale je bilo dijelom zanimljivije. Sastali su se Nedžad Emšo i Vedran Milošević. Emšo je uspio da osvoji jedan frejm i tako eventualno najavi veliku borbu u polufinalu, ali Milošević je vrlo brzo uspostavio kontrolu nad svojom igrom, i bez velikih problema riješio meč u svoju korist sa rezultatom 3-1.

Finalni meč između Igora Antića i Vedrana Miloševića, redovnih učesnika Masters turnira, je bio duel osvajača prva dva kola i publika je očekivala dug i neizvjestan meč, no međutim to se nije desilo. Milošević je u ovom duelu nastavio sa odličnom igrom koju je prikazao kroz cijeli turnir i nije dao svom protivniku priliku da ga ugrozi. Sve sto je Antić uspio jeste da osvoji jedan frejm, tako da je Milošević slavio sa rezultatom 3-1 i tako se po drugi put ove sezone okitio titulom najboljeg u diviziji Kiseljak.

Snuker 2
Foto: Snuker organizacija BiH

Divizija Visoko je donijela nešto neizvjesnije i zanimljivije mečeve, a sigurno je najveće iznenađenje ispadanje prošlogodišnjeg osvajača divizije, Almira Kilalića, u ranoj fazi turnira. Uspješniji od njega u veoma neizvjesnom duelu je bio Abdulah Jahić, kojem je titula prvaka divizije prošle sezone izmakla za samo nekoliko bodova, te je ovom pobjedom barem malo uspio da se revanšira Kilaliću.

Jahić je nastavio sa odličnim igrama, u polufinalu je savladao Muamera Muratovića, trenutno prvoplasiranog na tabeli, i tako sebi prvi put ove sezone obezbijedio mjesto u finalu. Tamo ga je čekao Enver Smolo, koji je iskoristio nešto povoljniji žrijeb i činjenicu da su igrači iz vrha tabele bili u drugom dijelu istog, te je uz samo jedan izgubljen frejm došao do finala.

Finale nije donijelo očekivanu neizvjesnost jer je Jahić od samog starta nametnuo svoj ritam igre za koji Smolo nije imao rješenje. Meč je vrlo brzo završen rezultatom 3-0 u korist Jahića, koji se osvajanjem ovog turnira ravnopravno uključio u borbu za plasman na završni Masters.

Carlsberg snooker liga “BEST OF THE BEST” se nastavlja nakon novogodišnjih praznika kada će biti odigrano četvrto kolo u svim divizijama, a sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na FB stranici Snooker organizacije BiH

Postavi odgovor