Alkarazov otac snimao Đokovićev trening

Tokom prethodnog dana izbio je manji skandal na Vimbldonu pošto je otac Karlosa Alkaraza snimao trening Novaka Đokovića.

Igrači na Vimbldonu se pripremaju za mečeve u “Aorangi” kompleksu, navijačima je ulaz zabranjen, novinarima ograničen, a na terenima se često nađu veliki rivali, jedni do drugih.

Tako su se zajedno na terenima jedan pored drugog našli Đoković i Karlos Alkaraz, a otac španskog tenisera je snimao Novakov trening.

“To je situacija takva, okolnosti su takve da na treninzima nemamo privatnost, iako ponekad bih voleo da imam više privatnosti. Onda to daje više mogućnosti da isprobam neke stvari, da komuniciram jasnije sa svojim timom. Činjenica jeste da nisi potpunosti opušten na treningu. Znaš da su tu tvoji rivali, znaš da svi gledaju preko ramena šta se događa, na čemu radiš. Svaki udarac se mjeri, procjenjuje i ocjenjuje” – rekao je Đoković i dodao:

“To kroz neku analizu sutra utiče na eventualni susret sa Alkarazom ili bilo kim. Koncentracija je potrebna. Za mene je trening kao meč. Taj intenzitet unosim i na trening. Ponekad atmosfera je ležernija ako se bolje osjećam, napetija ako se loše osjećam. Suština je ta da svojim rivalima ne želiš da odaješ utisak da ti je slabo, da si nervozan, da ne ide. Činjenica jeste da smo svi veoma usredsređeni”.

Novak Đoković će u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv Andrej Rubljova, a Karlos Alkaraz protiv Holgera Runea. 

Postavi odgovor