Bivši američki teniser: "Đoković igra sada bolje nego što je ikada"

Nekadašnji američki teniser Džejms Blejk je izjavio kako Novak Đoković u ovom momentu igra najbolji teniser svoje karijere.

Novak Đoković je uspio da obezbijedi novo polufinale Vimbldona, nakon što je u četvrtfinalu savladao Andreja Rubljova, a sve je to prokomentarisao nekadašnji američki teniser Džejms Blejk.

“Izabrao sam ga (kao glavnog favorita) prije početak turnira, tako da ne mislim da iko može da ga pobijedi, ali i dalje mora da dođe do tih pobijeda, da ih upiše. Protivnici su stvarno dobri. Mislim da mu je Hubi Hurkač zadao ozbiljne probleme, jer je servirao možda i najbolje u životu, ali je Novak uprkos tome uspio da ga savlada. Mislim da mu je nivo neverovatno visok trenutno, pogotvo kada gledamo to kako se kreće na travi. Mislim da će biti veoma teško bilo kome da ga pobijedi, ali moramo da sačekamo da se ti mečevi odigraju. Da vidimo da li neko može da ima najbolji dan u životu i pronađe barem nekakvu šansu da probije Novakovu odbranu”rekao je Blejk pa dodao:

“On igra sada bolje nego što je ikada. Tenis je sve bolji i bolji, a on igra bolje nego bilo ko u ovom trenutku. Mislim da je favorit za osvajanje kalendarskog slema, da bude treći igrač u istoriji kojem će to poći za rukom. Mislim da ima baš dobru šansu da to uradi. Jedini savjet bi mu bio – nadam se da ćeš ostati zdrav jer želim da gledam kako ide po istoriju”.

Postavi odgovor