Bogdanović: "Hvala Boriši što je našao snage da nam pošalje poruku, emocije se sliježu i idemo dalje"

Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji u pobjedi Srbije nad Litvanijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Bogdanović je postigao 21 poen, od čega 18 u prvom poluvremenu. Srbija je sa 19 razlike pobijedila Litvance u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Svi smo igrali što smo trebali. Drago mi je što smo pobijedili. Kad su počeli onako kako su počeli, nismo očekivali ovako ubjedljivo. Znali smo da je 40 minuta utakmica, samo je trebalo da vjerujemo. Dobili su Ameriku, ali takav je turnir, Takvog je tipa. Sad smo u polufinalu. Moraju da se slegnu emocije i da pripremimo tu utakmicu” – rekao je Bogdan Bogdanović.

On je u prvom poluvremenu nosio Srbiju, a u drugom smirivao saigrače pri velikoj prednosti koju su imali.

Drago mi je da sam kapiten ovim momcima. Ne osjećam se kao kapiten, svim smo zajedno tu, družimo se. Polufinale je bitna utakmica” – istakao je Bogdan i dodao:

“Ne smijem da zaboravim na Borišu. Uradio je fenomenalnu stvar. Osjeća se dobro i prvo što je uradio poslao je poruku u grupu: ‘Momci, idemo da pobijedimo večeras, ja sam dobro’. Bilo je kritično stanje dvije večeri, nismo spavali. On je dio tima i ova pobjeda, čitavo prvenstvo je njemu. Hvala mu što je našao snage da nam pošalje poruku”.

Srbija će u polufinalu igrati protiv pobjednika duela Kanada-Slovenija.

Postavi odgovor