Borac remizirao sa Celjem

Borac i Celje odigrali utakmicu bez golova. 

Banjalučki Borac danas je bio gost Celja s kojim je odigrao treću pripremnu utakmicu u Sloveniji. Nakon dva poraza Banjalučani su ovaj put remizirali u utakmici bez golova.

U prvom poluvremenu ekipa Nenada Lalatovića prepustila je posjed lopte protivniku i pokušavala da pokreće presing iz 1-3-5-2 sistema kada bi pustili protivničkog štopera da unese loptu između Dejana Melega i Momčila Mrkaića.

Djelovala je to kao svojevrsna priprema za evropski meč za B36 Toršavnom čiji štoper Soni Nateštad ima naviku upuštanja u takve izlete na protivničku polovinu.

Na isteku sat vremena igre oba su trenera dosta mijenjala. Borac je tada postao dosta konkretniji. Pozicioni napadi uglavnom su išli preko Aleksandra Subića po lijevoj strani, dok je jako efikasan presing pravio dvojac Enver KulašinBenjamin Tatar kada bi Celje pokušavalo iznijeti loptu preko svoje lijeve strane.

Upravo je Kulašin propustio i najbolju priliku na utakmici kada se dodavanje protivničkog golmana par minuta prije kraja od njegove lijeve noge odbilo malo pored lijeve stative.

Postavi odgovor