Brekalo za MeridianSportBH: "Rezultat nije razlog mog rastanka sa klubom, ostajem navijač Posušja"

Dojučerašnji sportski direktor Posušja Slavko Brekalo, za MeridianSportBH govorio je o razlozima rastanka sa premijerligašem.

Dugo vremena je Brekalo proveo u Posušju, prvo kao igrač, a potom i sportski direktor. U tom vremenu, Posušje je iz Prve lige FBiH ostvarilo plasman u Premijer ligu, a potom u prvoj sezoni bilo pozitivno iznenađenje prvenstva i izborilo opstanak. U trenutnoj sezoni, Posušje zauzima sedmu poziciju.

Osjećam da smo zajedno, klub i ja, došli do nekog maksimuma saradnje. Sporazumno smo dogovorili raskid saradnje, iako je i meni s jedne strane bilo žao napustiti klub koji će mi uvijek ostati u lijepom sjećaju, a osjetio sam i od strane ljudi iz kluba žal zbog rastanka. Razlog raskida saradnje nije vezan za rezultat koji klub ostvaruje u posljednje vrijeme, koliko za sportske ambicije” – rekao je za MeridianSportBH Slavko Brekalo, a potom dodao:

Imao sam dosta ideju za nadogradnju kluba, izdizanje na jedan još veći nivo gledajući klubove u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji. Međutim, neke stvari jednostavno ne se ne mogu uvijek pretvoriti u djelo. Sa te strane, u potpunosti razumijem i klub i ljude u klubu, i tu je prostor u kojem nije došlo do zajedničkog poklapanja interesa”.

Posušje je trenutno na sedmom mjestu Premijer lige, ali sa nizom od četiri utakmice bez pobjede.

Ja sam neko ko u sebi ima mentalitet pobjednika i ne mogu se zadovoljiti sedmim mjestom. Kada smo šesti, želim uvijek mjesto više i to sam htio usaditi u igrače i sve strukture kluba. Saglasan sam da onim da pobjednik kada počinje utakmicu sa 0:0 u glavi razmišlja kako gubi dva boda, a ne osvaja jedan. Opet, jasno je da to ne može preko noći, jer Posušje nikad nije bilo u toj sitauciji” – nastavio je bivši fudbaler Širokog Brijega.

Za kraj, Brekalo je istakao da je klub za kratko vrijeme napravio mnogo, kako u pogledu prvog tima, tako i u pogledu omladinskog pogona.

Omladinski pogon je podignut na jako visok nivo i nadam se da će nastaviti tako. Struka i profesionalizam u tom sektoru kluba je na zavidnom nivou. Klub ima i dalje puno prostora za napredak, prije svega u samoj oganizaciji unutar kluba. Ja sam imao nekoliko ideja u svemu tome, što bi dodatno dalo slobodu igračima za igre, međutim za realizaciju je potrebno da se mnogo faktora poklopi. Poželio bih Posušju puno sreće u nastavku sezone i svim narednim, jer je klub koji će meni uvijek biti u lijepom sjećanju i u meni će uvijek imati navijača. Vjerujem u ove igrače i da će do kraja sezone opravdati svoj kvalitet i sigurno opstati u ligi” – zaključio je Brekalo.

Bivši sportski direktor Posušja istakao je da nije pregovarao sa drugim klubovima tokom angažmana u Posušju, ali da će sada “dozvoliti” da ga sportske ambicije nekog drugog kluba povuku ka novom poslu.

Postavi odgovor