Filipinci poklekli u istorijskom meču, Klarkson propustio završnicu zbog pete lične

Dominikanska Republika je na startu Mundobasketa pobijedila Filipine rezultatom 87:81.

U istorijskom meču u Manili, Dominikanska Republika je bila bolja od domaćina rezultatom 22:22. Nije pomogla Filipincima ni velika podrška sa tribina, s obzirom da su oborili rekord star 29 godina po broju gledalalaca na jednom meču Svjetskog prvenstva.

Nije u prvoj četvrtini bilo mnogo odvajanja, ali je ipak Dominikanska Republika bila ta selekcija koja je diktirala tempo i čuvala blagu prednost. S druge strane Džordan Klarkson je pokušavao prodorima i uspjevao probiti odbranu Dominikanaca. 

U drugoj četvrtini Filipini su izjednačili i na kratko preokrenuli, ali je poluvrijeme završeno rezultatom 42:42.

Ni u nastavku nije bilo većih serija. Do samog kraja rezultat je bio skoro izjednačen, a tako je moglo biti i pred zadnjih 10 minuta. U zadnjim sekundama četvrtine na +2 za Dominikance, Klarkson je prošao na polaganje, ali je blokiran. Stigli su Dominikanci na drugom kraju i do bacanja, ali su promašili oba.

U posljednjoj četvrtini nastavilo se u istom ritmu drame, ali je presudio peti faul Klarksona, koji je propustio završnicu meča. U tom momentu, Dominikanska Republika je uspjela da se odvoji i na kraju dođe do pobjede rezultatom 87.81.

Klarkson je bio najefikasniji igrač na meču sa 28 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Pratio ga je June Mar Fajerdo sa 16 poena. U pobjedničkoj ekipi je dominirao Karl Entoni Tauns sa 26 poena i deset skokova.

Tablice omogućuje Sofascore

Postavi odgovor