Golman Sim Bau negirao teške optužbe na njegov račun: "Nisam znao o čemu se radi sve dok nisam dobio slike"

Utakmica Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine između TOŠK-a i Sim Baua podigla je mnogo prašine. Nakon 90 minuta fudbala krenulo je treće poluvrijeme, ali sa uvredama s jedne na drugu stranu.

Među onima koji su se najviše izloženi prozivkama s jedne ili druge strane, našao se golman Sim Baua Fikret Karajbić. Čuvar mreže tima iz Kosove optužen je da je povrijedio dječaka iza gola, odnosno dohvatača lopti na toj utakmici.

Za MeridianSportBH, Karajbić je te navode negirao uz obrazloženje:

Naravno da sam lažno optužen od strane TOŠK-a i pojedinih klupskih navijača. Do samog izlaska sa stadiona nisam znao o čemu se radi sve dok nisam dobio slike kako sam optužen za napad na dijete koje je sakupljalo lopte iza mog gola” – rekao je Karajbić, a potom dodao:

Motivi mogu biti razni, ali ponajviše je to zbog lošeg rezultata domaćina i loših navijačkih odnosa mada nisu imali razloga za bilo kakvu lažnu klevetu na moj račun“.

karajbic2
Foto: BFK Sim Bau

Karajbić je istakao da je razočaran dešavanjima u Tešnju.

Sportski rivalitet uvijek treba da postoji , ali u fer-plej granicama. Ovaj način sa njihove strane svakako da je za svaku osudu. Moram priznati da sam iznenađen u takvo nešto od strane kluba kakav je TOŠK” – kazao je golman Sim Baua.

Utakmica u Tešnju je završena rezultatom 1:1, međutim nažalost, nekoliko dana nakon utakmice to malo ko pominje.

Nemam problem da se nosim sa tim jer svako ko me poznaje zna kakav sam momak i profesionalac te da na sve te prozivke sam postupio smireno i nisam uzvratio na bilo kakvu optužbu. Moram dodati da sam dobio poziv od brata dječaka o kome se radi i da je negirao sve optužbe na moj račun te da je rekao kako je dječak izvrnuo zglob prilikom dobacivanja lopte mada na snimku se vidi kako je dječak do kraja utakmice bio normalno u pokretu. Navijači su ti koji daju dodatnu čar ovom sportu , ali u nedjelju fudbal svakako da je izgubio na značaju i sve se svelo na mnogobrojne psovke, prozivke sa tribina kao i na kraju lažne optužbe od strane kako sam već naveo čovjeka koji vodi klupsku stranicu TOŠK-a i ostalih pojedinaca– zaključio je Karajčić za naš portal.

Nakon ovog susreta TOŠK je na trećem mjestu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, dok je Sim Bau na 12. poziciji.

Postavi odgovor