Ibričić za MeridianSportBH: „Poseban je osjećaj igrati za svoju državu“

Evropsko prvenstvo u mininogometu igra se od 1. do 9. juna u Skenderiji u dvorani „Mirza Delibašić“. Nekadašnji profesionalci, bivši fudbaleri velikih klubova ponovo će se okupiti na jednom mjestu gdje će predvoditi svoje države. Publika će ponovo moći uživati u majstorijama kapitena reprezentacije Senijada Ibričića s kojim smo kratko porazgovarali i najavili ovo takmičenje.

Sve ljubitelje nogometa u BiH je obradovala činjenica da će Vas ponovo moći gledati na terenu, ovog puta u ulozi kapitena mininogometne reprezentacije BiH. Koliko Vas to raduje?

“Čast i ponos mi je što sam dobio tu priliku. Želim se zahvaliti momcima, selektoru i predsjedniku na pozivu. Oni svi znaju koliko ja volim igrati fudbal i otkako sam u Sarajevu nema utakmice na kojim nisam bio. Vjerovatno su oni to vidjeli i prepoznali, pitali su me i ja sam sa oduševljenjem to prihvatio. Nije mala stvar imati Evropsko prvenstvo u bilo čemu i biti domaćin, tako da je to meni velika čast i privilegija”.

Kako napreduju pripreme za Evropsko prvenstvo?

“Želio bih pohvaliti sve ove momke. Biti domaćin Evropskog prvenstva nije mala stvar i svaka čast njima što su uspjeli dovesti to takmičenje u našu državu i što daju sve od sebe da to bude na jednom velikom nivou. Što se tiče nas i treninga iz dana u dan je sve bolje. Skupili smo se prije dva mjeseca i trebalo je vremena da se svi upoznamo. Jedva čekamo tu prvu utakmicu i nadam se da ćemo uz podršku naših navijača uspjeti napraviti dobar rezultat”.

Kako ste pomenuli imali ste dva mjeseca za upoznavanje. Kakva atmosfera trenutno vlada u ekipi?

“Atmosfera je stvarno super. Tu pored mene, Zajka Zebe i Samira Bekrića su većinom mlađi momci koji već igraju mali fudbal. Super smo se uklopili i mislim da će oni biti pozitivno iznenađenje na ovom takmičenju, a mi ćemo biti tu da im pomognemo koliko možemo. Općenito mislim da držimo dobru atmosferu, zezamo se, a kada su treninzi radimo ozbiljno kao i uvijek”.

Maloprije ste pomenuli podršku publike, možete iskoristiti ovu priliku da ih pozovete da vas podrže u Skenderiji?

“Ovom prilikom pozivam sve da dođu u što većem broju. Ovo je sve novo za nas, za našu državu, ali nisu ljudi ni svjesni koliko će velikih igrača, bivših profesionalaca koji su igrali veliki fudbal biti na ovom takmičenju. Pozivam još jednom sve navijače da dođu, da nas podrže i mi ćemo se sigurno borbom i igrom odužiti na najbolji mogući način”.

Koje mjesto priželjkujete na Evropskom prvenstvu?

“Prvi cilj je da prođemo grupu i dat ćemo sve od sebe. U grupi su ekipe koje se kvalitetom podjednake kao i mi. To je naš prvi cilj i sve poslije toga bi nam bio veliki uspjeh. Znamo svi da prvih osam na ovom takmičenju ide direktno na Svjetsko prvenstvo i to nam je svakako još jedan cilj”.

Kako ste maloprije pomenuli volite nogomet, sada ste i kapiten mininogometne reprezentacije. Kakav je osjećaj nositi ponovo kapitensku traku?

“Mislim da je stvarno lijep. Pogotovo kad igraš za reprezentaciju i svoju državu i to je poseban osjećaj. Rekao sam već na početku da mi je drago što mi je pripala ta čast i sigurno da je to ono što me vraća unazad kada sam igrao za našu reprezentaciju veliki fudbal i za klubove. Jedva čekam našu prvu utakmicu”.

Karte za Evropske utakmice nalaze se u prodaji na online platformi kupikartu.ba i u prodaji na bilateralnicma na platou Skenderije.

Postavi odgovor