(VIDEO) Blažević za MeridianSportBH: „Podrška smo jedni drugima, pravimo pobjednički tim“

Evropsko prvenstvo u mininogometu igra se od 1. do 9. juna u dvorani „Mirza Delibašić“. Velika imena bh. fudbala kao što su Senijad Ibričić, Zajko Zeba i Samir Bekrić će uz pomoć svojih saigrača pokušati osvojiti medalju i kroz ovo takmičenje plasirati se na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Azerbejdžanu. Odlična atmosfera vlada u reprezentaciji, a o organizaciji, pripremama i samom takmičenju razgovarali smo sa predsjednikom Mininogometnog saveza Elvinom Blaževićem.

BiH je domaćin Evropskog prvenstva u mininogometu. Kako teku pripreme, koliko je bilo teško organizovati sve.

“Mi smo veliki entuzijasti, volimo ovaj sport i ovo je jedna novina u našoj državi. Bilo je puno posla protekle dvije godine, prvo apliciranje pa onda generalne skupštine u Sofiji gdje smo bili ozvaničeni za dobijanje ovog velikog takmičenja. Sad su ostale slatke pripreme pri kraju i nadam se da ćemo sve reprezentacije dočekati i ispratiti u njihove države sa lijepim iskustvima i uspomenama”.

Ono što možemo primjetiti jeste da ste stalno na treninzima reprezentacije BiH. Jeste li zadovoljni treninzima?

“Zadovoljni smo, svi momci su ovo prihvatili srčano. Nose grb BiH, predstavljaju našu državu i sve su ozbiljno shvatili i požrtvovano svaki trening daju maksimum od sebe. Mi se nadamo dobrom rezultatu, prvenstveno da pobijedimo prvu utakmicu protiv Albanije, a onda da prođemo grupu i to je neka prva stepenica za nas. Vidjet ćemo kako će nas poslužiti sreća i naravno da momci osjete atmosferu u Skenderiji i svakako da će nam podrška navijača jako puno značiti”.

Gdje zainteresovani mogu kupiti svoju ulaznicu?

“Ulaznice se mogu kupiti online preko platforme kupikartu.ba ili na bilateralnici na platou Skenderije”.

Vi ste kao bivši nogometaš donijeli nešto novo u BiH. Velika je stvar organizovati jedan ovakav događaj, koliko je Vama drago zbog toga?

“Stvarno mi je drago što našoj publici, našoj državi i svim ljubiteljima nogometa predstavimo nešto novo i jedno tako veliko takmičenje na kojem će se pojaviti nekadašnji veliki fudbaleri, velike zvijezde. Puno velikih imena dolazi u naš grad i drago nam je zbog toga. Mi se svakako nadamo dobroj igri naše reprezentacije, dobrom rezultatu i svakako da pozovemo sve da podrže naše momke. Ukoliko budemo među osam najboljih reprezentacija na Evropskom prvenstu onda se plasiramo i na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Azerbejdžanu”.

Ono što moramo pomenuti jesu i poznata imena u našoj reprezentaciji kao što su Senijad Ibričić, Samir Bekrić, Zajko Zeba… Kako oni utiču na ekipu?

“Veoma dobro utiču na mlađe igrače i njima je čast što imaju priliku igrati sa takvim imenima. Nadam se da će ta iskustva prenijeti i na njih. Jedni druge podržavaju i pravimo jedan pobjedničkim tim. Mi smo uvijek optimistični i ako budemo imali te sportske sreće nadam se da ćemo osvojiti barem treće mjesto”.

Cijeli video možete pogledati na linku ispod:

Postavi odgovor