Italijani otkrili Džekine uslove za produžetak ugovora

Produžetak ugovora Edina Džeke i Intera dugo je tema razgovora, kao i budućnost “Dijamanta”.

Edin Džeko je i u nastavku sezone ključna napadačka opcija za Inter. Dijamant je donio pobjedu Interu u derbiju protiv Napolija, nakon čega je odbio ponudu za produžetak ugovora sa smanjenom platom.

Džeko je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora sa Interom i ima slobodne ruke da pregovora sa bilo kojim drugim klubom. Prioritet mu je ostanak u Interu, međutim dogovora oko produženja još uvijek nema.

Rimski list “Corriere dello Sport” je objavio vijest u četvrtak da Džeko kao osnovicu za produženje ugovora želi platu od četiri miliona evra. Do sada se govorili o cifri od tri miliona plus bonusi. Ipak nakon što je pokazao kvalitet karte na stolu su se promijenile.

Džeko je računajući sva takmičenja na cifri od 10 golova u ovoj sezoni, pokazao se kao mnoga bolja opcija od Romelua Lukakua za kojeg Inter ne planira produžiti posudbu iz Čelsija.

Iako ima 37 godina, zbog kvaliteta i forme u kojoj se nalazi Edin Džeko ukoliko ne produži saradnju sa Interom, imaće brojne opcije za nastavak karijere.

Postavi odgovor