Karačić: "Ne znam da li bi i danas trebalo izbušiti sve lopte"

Trener Posušja Branko Karačić prokomentarisao je poraz od Željezničara na Grbavici.

Fudbaleri Posušja poraženi su rezultatom 3:0 od Željezničara u susretu 32. kola m:tel Premijer lige BiH, a trener gostiju Branko Karačić bio je jako nezadovoljan suđenjem na ovoj utakmici.

Teško je komentarisati ovu utakmicu, vi ako želite pomoći bh. fudbalu morate prenijeti sve kako se odigravalo. Jedan trener je rekao, ne znam koji, da bi trebalo sve lopte izbušiti, ne znam da li bi to trebalo uraditi i danas. Ja sam kolegi čestitao na pobjedi, mislim da ste vi puno bolje vidjeli šta se odigravalo i da ćete pravi i iskren i pošten zaključak donijeti za ovu utakmicu” – rekao je Branko Karačić.

Posušje se nada opstanku u ligi.

Željo je veliki klub, želi u Evropu, ali mi smo pokušali igrati da osiguramo opstanak i to nam niko ne može oduzeti. Moji igrači su stoički podnijeli neke stvari, vjerujem da ćemo ostati u PL BiH, da ne vjerujem, ne bih se prihvatio posla, ali očekivao sam da u ovoj utakmici riješimo pitanje opstanka, mi to još nismo ostvarili, ali dugo sam ja u bh. nogometu, nije gotovo još nego je gotovo kada sudija svira kraj. Vrlo ste dobro upućeni, ja govorim kako sam vidio utakmicu. Ja ostajem u Posušju, ja inače vrlo teško o sebi govorim, ali u meni proradi inat kada vidim neke neregularne stvari, ne želim govoriti o ovoj utakmici, vrlo je teško meni komentarisati nakon ovog svega, ali ja ne želim biti odstranjen za posljednju utakmicu protiv Veleža kući, ali da nisam sretan, nisam” – dodao je Karačić.

Istakao je trener Posušja da veliki klubovi imaju protekciju sudija u prvenstvu.

“Klubovi se vjerovatno dogovaraju i govore idemo na poštenje, a pazite sada, idemo malo dublje. Posušje je mali klub, želi biti korektan, ima u BiH puno velikih klubova, ali oni su zaštićeniji nego ostali klubovi. Ako želimo za boljitak bh. nogometa onda trebamo to apostrofirati. Ja vam dajem za pravo kako ćete komentarisati utakmicu.”

Posušje u zadnjem kolu igra protiv Veleža.

Postavi odgovor