MERIDIANBET: Za svaku trojku Studenata 100 KM Udruženju Pomozi.ba

Kompanija Meridian novu humanu misiju započela je na košarkaškom terenu. Naime, domaće utakmice KK Bosna Meridianbet od sada ćemo pratiti s posebnom pažnjom, jer će Meridian Udruženju Pomozi.ba ubuduće, za svaku pogođenu trojku „Studenata“, donirati novac.

KK Bosna Meridianbet s regionalnim liderom u industriji priređivanja igara na sreću, svojim naslovnim sponzorom, postao je dio velike porodice sportista humanista koju okuplja Udruženje Pomozi.ba.

Svaka trojka = 100 KM!

Prva u nizu utakmica s humanitarnim predznakom odigrana je sinoć. Studenti su u meču 13. kola Lige BiH trijumfovali nad Borcem rezultatom 83:79, a u protivnički koš ubacili su osam trojki. Tako će, zahvaljujući sjajnoj igri izabranika Dženana Rahimića, Meridian na Pomozi.ba račun, tj. u Fond „Sportisti za život“ za liječenje bh. građana uplatiti 800 KM.

“Brojni su društvenoodogovorni projekti koje smo inicirali i na koje smo ponosni. Ipak, s posebnim zadovoljstvom postali smo dio ove ideje koja u fokusu ima i humanost i sport. Kada vam je cilj pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, a za partnere imate naše sjajne košarkaše i najpoznatije bh. humanitarce dodatna motivacija nije potrebna. Navijamo za protivničke koševe pune trojki” – kažu u Meridianu.

Zadovoljstvo započetom saradnjom ističu i u Udruženju Pomozi.ba.

“Postoji veliki broj društvenoodgovornih kompanija, ali i sportskih kolektiva okupljenih oko Fonda „Sportisti za život“. Mi u Udruženju Pomozi.ba ponosni smo na činjenicu da smo partner mnogima u njihovim željama da olakšaju život i liječenje bh. građanima. Saradnja s Meridianom počela je u sjajnoj atmosferi, u prepunoj Skenderiji” – dodaje Jasmin Ligata, projekt menadžer Udruženja Pomozi.ba.

Tekst

Ostaviti srce na terenu!

Upravo su trojke prelomile meč, a publika je nosila košarkaše Bosne Meridianbet do pobjede. Svaka trojka dobila je poseban aplauz – zbog činjenice da je uticala na krajnji rezultat, ali i dijelom zbog toga što je svaka vrijedila 100 KM!

“Mi smo trojkaška ekipa, a igrači sada imaju i motiv više da na terenu daju sve od sebe! Svi u klubu presretni smo jer će naša dobra igra osim timu, a naravno i navijačima, biti od posebnog značaja onima kojima je pomoć najpotrebnija. O sličnim akcijama razmišljali smo i ranije, ali nam je ovo omogućila saradnja s Meridianom. Ta saradnja je velika prekretnica za nas, zbog nje mnogo toga je krenulo u pozitivnom smjeru” – rekao je Almir Bradić, predsjednik KK Bosna Meridianbet.

Za svaku pohvalu su rezultati koje Studenti postižu, a poslije pobjede protiv Banjalučana sada dijele treću poziciju na tabeli s ekipom Budućnosti iz Bijeljine.

U Meridianu ističu da će nastaviti da promovišu humane vrijednosti i kroz brojne druge projekte pomagati zajednici.

6 Komentara

  Svaka cast na humanosti

  Odgovori

  Jos jedan dokaz da ste najbolja kladionica, pomazete svima i uvijek ste tu i za igrace i u fondacija kojima treba pomoc

  Odgovori

  Jos jedna u nizu humanitarnih akcija, svaka cast!

  Odgovori

  Sve pohvale na humanosti onda kada to treba! I svi trebamo da se ugledamo na vas i pomognemo onoliko koliko mozemo!

  Odgovori

  Sjajne vijesti, pomoc je svima uvijek dobrodosla posebno kada su humanosti na djelu

  Odgovori

  Svakih 100KM znam da znaci ovom udruzenju i samo naprijed!

  Odgovori

Postavi odgovor