Mesi najviše pretrčao s loptom na Mundijalu, blizu njega i Modrić

Lionel Mesi s loptom u nogama pretrčao je više od jednog kilometra na Svjetskom prvenstvu. Prate ga Pedri, Pulišić, Modrić i De Jong. 

Kroz većinu karijere, Luka Modrić je bio poznat po svojim prodorima i probijanjima protivničkih linija. S tom praksom, očito, nije prestao niti sada, s 37 godina na svojim leđima, barem ako je za vjerovati statističkim podacima.

Naime, ako isključimo štopere, koji često skroz neometani započinju napade svoje ekipe, samo su trojica igrača na ovom SP-u ubilježili veću udaljenost vodeći loptu. Tačnije, Modrić je s loptom u nogama prešao 917 metara, što ga u tom poretku smješta odmah iza američke zvijezde Kristijana Pulišića (965), špaske mlade nade Pedrija (972) te apsolutno očekivanog lidera u ovoj rubrici, Lionela Mesija.

Argentinac je neprikosnoven u vođenju lopte, ispred prvog pratitelja ima prednost veću od 200 metara, odnosno s loptom u nogama je osvojio čak 1.187 metara terena. Dodajmo još i da vodeću petorku po ovom kriteriju zatvara još Frenki de Jong, on na svom kontu ima 898 metara.

Za očekivati je da će Modrić, s obzirom da su i Pedri i Pulisic već ispali, već u petak zasjesti na drugo mjesto ovog poretka, a ako ishod duela s Brazilom bude povoljan, niti Mesijev učinak ne bi bio nedostižan.

Postavi odgovor