Španija osvajač Lige nacija, Hrvatska opet uzela srebro

U finalu Lige nacija Španija je nakon penala pobijedila Hrvatsku.

Regularni dio utakmice nije ponudio puno. Pet puta su zaprijetili Španci, tri opasnija udarca manje imala je Hrvatska, ali golova nije bilo. 

Isti su izostali i tokom dodatnih pola sata igre u kojem su obje ekipe, kao i tokom regularnih 90 minuta bile poprilično rezervisane, pa se i stekao laički utisak da se od penala odmah i moglo početi. 

Bilo kako bilo, ova generacija Hrvatske odigrala je još jednu utakmicu za istoriju. Nakon finala Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje je osvojila srebro, pa onda i bronze u Kataru, sada je došlo vrijeme za još jedno srebro – ovaj put u Ligi nacija. 

Prvi penal šutirao je Nikola Vlašić koji je zabio loptu u mrežu pored statičnog Unaja Simona, a Hozelu je odmah uzvratio na drugoj strani takođe snažnim udarcem za 1:1. Potom je loptu uzeo Marcelo Brozović i povećao na 2:1, a taj je rezultat bio aktivan sve dok Rodri nije šutirao i izjednačio ponovo. 

Došao je red potom i na Luku Modrića, a hrvatski kapiten takođe je sigurno pogodio, dok je isto uradio i Mikel Merino odmah za njim. Novu šansu da vrati prednost Hrvatskoj imao je Lovro Majer, ali njegov udarac sjajno je pročitao i nogom odbranio Simon. 

Odbranu svog golmana zatim je potvrdio Marko Asensio i donio Španiji 4:3, što je potom preraslo u 4:4 nakon pogotka Ivana Perišića. Priliku da Španiji donese zlato imao je Ejmerik Laport, ali je španski štoper pogodio prečku. Šesti hrvatski izvođač bio je Bruno Petković, ali i njemu je Simon odbranio penal, da bi drugu meč loptu za Španiju iskoristio Dani Karvahal

Postavi odgovor