(VIDEO) Žunić: "Želimo nastaviti ono što smo započeli prije reprezentativne pauze"

Trener tuzlanske Slobode, Adnan Žunić, najavio je susret protiv Prijedor-Spartaka u “Mejdanu”.

Sloboda će u petak ugostiti ekipu Prijedor-Spartaka u sklopu 19. kola Lige BiH, a Adnan Žunić ističe da žele nastaviti sa sjajnim igrama, kao što je to bio slučaj prije reprezentativne pauze. 

Otkad je preuzeo klupu Slobode, Žunić je sa tuzlanskim timom ostvario četiri pobjede i jedan poraz od Bosne Meridianbet.

“Sve bih na početku da vas pozdravim, da čestitam sutrašnji praznik – Dan nezavisnosti. Kao što smo rekli, pred nama je utakmica sa Prijedor-Spartakom, radimo već tri sedmice, imali smo neki mini-ciklus od 10 treninga. Malo smo i osvježili ekipu i ušli u neki malo jači tempo treninga. Pripremamo se za nastavak prvenstva. Nema tu nepoznanica, svaku utakmicu igramo na pobjedu, bez obzira da li je kod kuće ili na strani. Tražimo maksimalnu odgovornost i fokus od naših igrača. Ako iole dozvolimo malo neozbiljnosti, možemo dovesti sebe u problem” – rekao je Žunić, pa nastavio:

“Prijedor-Spartak je ekipa koja želi da se nadmeće, kao što se primjetilo u prvom dijelu prvenstva, gdje su nas dobili u Prijedoru. Sigurno i tu dugujemo našim navijačima pobjedu, da se odužimo za taj nesretan poraz. Ono što je najbitnije, svi igrači su zdravi, želimo da nastavimo ono što smo započeli prije reprezentativne pauze. Pozvao bih navijače i simpatizere da dođu u što većem broju u petak u 19 časova u Mejdanu”.

Dotakao se i Ismeta Sejfića te Devajna Ekea, koji su bili odsutni zbog reprezentativne pauze. Prvi je bio u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a drugi i reprezentaciji Nigerije.

“Želio bih čestitati Sejfiću i Ekeu, mi smo jedan od rijetkih klubova koji je imao dva reprezentativca u ovom prozoru. Definitivno je bilo malo problema što se tiče takmičarskog ritma, ali ja vjerujem da su ti momci dobro tamo radili. Mislim da tu nema nikakvog problema, da ćemo izaći energično i jako na svom terenu, definitivno želimo pobjediti i nastaviti niz koji smo ostvarili prije ove pauze” – rekao je Žunić.

Postavi odgovor