Vlado Jagodić: "U ovom trenutku je sve u našim rukama"

Šef stručnog štaba Sloge Meridian Vlado Jagodić je na pres konferenciji najavio meč 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega.

Široki Brijeg će u nedjelju od 17h na “Pecari” biti domaćin Slogi Meridian što je najavio i sam trener gostujućeg sastava Vlado Jagodić koji je rekao kako ih čeka veliki izazov.

“Ulazimo u posljednjih 180 minuta prvenstva te smo u takvoj situaciji da nismo još ni blizu bezbjednosti. Fokus nam je na utakmici protiv Širokog Brijega nakon poraza od Zrinjskog kojem moram da čestitam na pobjedi ovdje u Doboju, ali i na osvojenoj tituli. Više smo očekivali od tog duela, ali jednostavno nismo mogli da pariramo takvom Zrinjskom”rekao je Jagodić pa dodao:

“Naravno kao što sam rekao nama je sada osnovni cilj da u preostale dvije utakmice osvojimo dovoljno bodova i ostanemo u ligi te mislim da možemo napraviti za sebe pravu stvar. Što se tiče gostovanja u Širokom Brijegu, to je u ovom momentu jedno od najtežih kada uzmemo u obzir da su oni prošli meč izgubili u posljednjoj minutu od Slobode u Tuzli. Zbog toga će sada na svom terenu imati velike ambicije protiv nas, a naravno o Širokom uvijek mislim samo najbolje i to pogotovo o njihovom treneru Ivici Barbariću”.

346096340 745994633872556 1515849951903431424 n
Foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Takođe Jagodić je istakao po čemu su njegova Sloga Meridian i Široki Brijeg slični, ali i da je pred duel u Hercegovini sve u rukama njegovih fudbalera.

“Sa nama su slični po tome što se tokom proljeća dosta muče sa lošijim rezultatima nego tokom početka prvenstva te u posljednjih sedam utakmica imaju tek jedan trijumf. Upravo na tome ja pokušavam izgraditi naš optimizam. Svakako da je i njima i nama ovo ključan duel da bi se u slučaju Širokog oni mogli u posljednjem kolu boriti za Evropu, a za nas da što prije obezbijedimo opstanak. Mislim da će svako ko bude gledao ovaj susret imati šta da vidi, te da mi imamo našu priliku pogotovo jer smo na Tušnju savladali Slobodu i Tuzla siti, ali i gdje smo protiv Sarajeva na strani napravili iznenađujući rezultat” – istakao je Jagodić nakon čega je kazao:

“Uradićemo sve što možemo da više ne ulazimo u neke neizvjesnosti jer je ipak u ovom trenutku sve u našim rukama. Morao bih da istaknem i da smo od ovih šest ekipa što se borimo sa njima pobijedili Slobodu, Tuzla siti, Posušje te smo poraženi samo od Igmana u Konjicu što je najubjedljiviji poraz od ekipa koje se bore za opstanak”.

340536447 993886295110556 66392324306233025 n
Foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Za kraj Jagodić je pričao o kadrovskim problemima gdje šef stručnog štaba Sloge Meridian ne može računati na tri fudbalera, od koji su dvojica do 21 godine.

“Po pitanju kadrovskih problema imamo dva neočikavana izostanka, gdje su nam dva igrača do 21 godine van stroja. Riječ je o Obradu Starčeviću koji je morao da stavi ruku u gips, te Tariku Jašareviću koji je na juniorskom meču doživio nezgodnu povredu mišića” započeo je Jagodić nakon čega je zaključio:

“Ostali su tu, sem Dušana Ristića koji ima kartone. Ipak imamo igrače koji mogu napraviti ono što je prema meni dovoljno da ostvarimo dobru igru i da na kraju osvojimo bodove, jer kao što sam rekao Široki je ekipa koja sebe traži čitavo proljeće te se nadam da se neće pronaći na ovom meču”.

Postavi odgovor