Maksimović pred Zrinjski: "Da će biti lako, apsolutno neće"

Šef stručnog štaba Leotara Marko Maksimović je najavio 32. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog u Čitluku.

Zrinjski će biti domaćin Leotaru sutra od 17h na terenu stadiona “Bare” u Čitluku, a taj duel je najavio trener gostujućeg sastava Marko Maksimović.

“Sigurno je da poslije utakmice protiv Tuzla sitija, koja je za nas bila posljednji voz da nastavimo borbu za opstanak, ovu utakmicu protiv Zrinjskog najavljujemo u jednom drugačijem raspoloženju. Definitivno znamo protiv koje ekipe igramo, koja je apsolutno dominantna u poslijednje dvije godine u nasem fudbalu i koja je posložena ne samo na terenu, već i van terena, koja ima upravu koja sjajno radi svoj posao. Kolega Rendulić je sve unaprijedio, možda bolje reći zadržao visok nivo. Na kraju o tome najbolje govori dupla kruna, koju je Zrinjski osvojio”rekao je Maksimović te dodao:

“Bilo bi jako neozbiljno da u ovom momentu bilo šta pričamo, sem hvalospjeva koje je Zrinjski apsolutno zaslužio u protekle dvije godine. Ono što je veoma bitno, ova utakmica u nekom takmičarskom dijelu nama puno više znači nego njima. Oni apsolutno nemaju šta da izgube, sve svoje ambicije i ciljeve su ostvarili, a mi dosta možemo da dobijemo sa bilo kojim rezultatom osim poraza. Da će biti lako, apsolutno neće. Zrinjski će slaviti titulu i očekujem ih u najboljem mogućem sastavu. Nama niko ne može oduzeti nadu da se borimo i da se trudimo i da iz te borbe, tog truda ostvarimo pozitivan rezultat”.

Postavi odgovor