Zverev i Medvedev u četvrtfinalu US opena

Danil Medvedev je četvrti put uspio da se plasira u četvrtfinale US Opena. Aleksandar Zverev je iznenadio šestog nosioca turnira Janika Sinera u maratonu od pet setova.

Treći teniser svijeta Danil Medvedev je uspio da prevaziđe probleme sa disanjem na početku meča i poslije 160 minuta igre pobjedi Australijanca Aleksa de Minora, 2:6, 6:4, 6:1, 6:2.

Kako je počelo, djelovalo je da to neće biti veče ruskog tenisera. On je poslije brejka koji je De Minor napravio u petom gemu za 3:2 zatražio pomoć ljekara. Dali su mu pumpicu jer je imao problema sa disanjem uslijed velike toplote i vlage. De Minor je potom vezao tri gema i stigao do 6:2 i vođstva u meču.

Kako je duel odmicao, tako je i Medvedev bio sve sigurniji, bolje se kretao i igrao agresivnije. Brejk u posljednjem gemu drugog seta donio mu je 6:4 i 1-1 u setovima. U narednom setu je poslije 1:1 vezao pet gemova za 6:1 i tako najavio trijumf. Nije Moskovljanin popustio ni u četvrtom setu, otpor De Minora slomio je u trećem i petom gemu i tako stigao do 4:1. Nije imao problema, uskoro je stigao do 6:2 i tako zakazao okršaj sa sunarodnikom Andrejom Rubljovim koji je pobijedio Džeka Drejpera sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Nijemac Aleksandar Zverev je slavio sa 6:4, 4:6, 6:2, 4:6, 6:3 poslije četiri sata i 42 minuta igre.

Siner je pritiskao 12. nosioca do kraja, koji se fizički mučio u drugom i trećem setu, ali se vratio u meč hrabrom igrom u četvrtom setu. Italijan je počeo da pati od grčeva u obje noge tokom drugog seta, a sredinom trećeg seta njegovo stanje se pogoršalo do te mjere da mu je Zverev prišao da provjeri kako je.

Stanje Italijana se dovoljno poboljšalo u četvrtom i petom setu da bi obezbijedio vrhunac za publiku u nedjelju uveče, ali Zverev je nadmašio svog protivnika za 14 vinera u finalnom setu i tako zapečatio teško zarađeni trijumf.

Postavi odgovor