Al-Tuvaijri: "Zaslužili smo pobjedu"

Željezničar i Posušje su u okviru 15. kola Premijer lige BiH na Grbavici remizirali rezultatom 1:1.

Abdulhakim Al-Tuvaijri, trener Željezničara koji je meč vodio sa tribina jer još uvijek nema pravo da sjedi na klupi Sarajlija u Premijer ligi, na pres konferenciji poslije utakmice je rekao sljedeće:

“Nismo startovali dobr u prvom poluvremenu, iako smo imali kontrolu. Nedostajalo nam je inteziteta i agresije, naročito prema naprijed. U drugom poluvremenu smo promijenili nekoliko stvari. Bili smo bolji tim u drugom poluvremenu, prema mom mišljenju, i generalno smo bili bolji u čitavoj utakmici, ako uporedite šanse sa obje strane, imali smo mnogo bolji posjed lopte, dominaciju, imali smo nekoliko dobrih šansi koje nismo pogodili. U drugom poluvremenu smo kreirali mnogo više. Završili smo neriješeno, iako smo zaslužili da pobijedimo. Zaslužili smo pobjedu jer smo kreirali šanse do kraja utakmice. Bili smo dominantna strana, naročito u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu smo bili opasniji u odnosu na njih i zbog toga mislim da smo zaslužili pobjedu.

Naravno, teško je upravljati utakmicom sa tribine. Gubio sam glas u pojedinim trenucima, vrištao sam, a to nema smisla. Normalno, ne vrištim mnogo, da budem iskren. Kada me vidite da vrištim to je jer sam nezadovoljan pojedinim stvarima. U drugom poluvremenu sam tražio više agresivnosti i da igrači pokažu karakter, da pokažu šta mogu. Posegli smo za nekim igračima sa klupe, koji su promijenili tok igre u drugom poluvremenu, igrali smo na kraju sa trojicom pozadi, pritisnuli smo ih naprijed, držali utakmicu. Da smo imali još koju minutu postigli bi i drugi gol. Da smo generalno imali više sreće, dali bismo i više golova. Administracija kluba radi sve što može i ja se nadam da ću u narednoj utakmici biti pored klupe.”

Željezničar će u narednom kolu igrati protiv Tuzla sitija u gostima.

Postavi odgovor