Gradina poželjela Bekriću srećan odlazak u penziju

Omladinski fudbalski klub Gradina Srebrenik poželio je srećan odlazak u penziju svom nekadašnjem fudbaleru Samiru Bekrić.

Oni su podsjetili da je za Gradinu debitovao sa 16 godina i blizu 100 puta je nosio dres ovog kluba.

“Svoje kopačke o klin upravo je okačio naš legendarni Samir Bekrić koji se u 38. godini oprašta od aktivnog igranja fudbala i odlazi u zasluženu fudbalsku ‘penziju’. Davnih 90-tih godina, talentovani ali ponajviše uporni dječak trčkarao je na treninge od svoje kuće u malom naselju Sječe pa sve preko pruge do Gradskog stadiona u Srebreniku, gdje je napravio svoje prve fudbalske korake, a sve ostalo do današnjeg dana postalo je istorija.

Bekrić je prošao sve Omladinske selekcije Gradine a za prvi tim debitovao je već sa 16 godina pod trenerskom palicom legendarnog Dževada Bekića, dok je plavi dres nosio blizu 100 puta i postao jedan od najmlađih kapitena u istoriji našeg kluba. U posljednjoj sezoni koju je igrao za naš tim postigao je 30 golova i tako sjajnim igrama otvorio vrata transfera u FK Željezničar za koji je danas odigrao svoju posljednju zvaničnu utakmicu te uz ovacije prepune Grbavice ispraćen sa zelenog terena.

Bekrić iza sebe ima čak 4 osvojene titule prvaka Premijer lige BiH i jedan naslov osvajača Kupa BiH, te uz više od 250 nastupa i preko 50 golova i 50 asistencija u najjačem rangu bh. fudbala u fudbalsku penziju odlazi kao istinska legenda našeg fudbala. Pored Gradine i Željezničara još je nosio dres Zrinjskog, tuzlanske Slobode kao i ekipa FC Tobol, Inčeon junajted, Bunjodkor, Fajr Sepasi i Mes Kerman.

Samire, sretnu fudbalsku mirovinu uz puno uspjeha u novim sportskim ulogama žele ti tvoj matični klub i svi navijači srebreničke Gradine! Tuce, hvala na svemu i vole te Srebreničani” – stoji u objavi Gradine.

Postavi odgovor