Hadžibegić: "Prema mojoj procjeni stvari će se rješavati u novembru"

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić govorio je o pripremama naše selekcije za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pripremama nogometne reprezentacije BiH danas se priključio i kapiten Edin Džeko koji je u subotu igrao finale Lige šampiona, te se naknadno pridružio saigračima.

“Vrlo je teško spremati ekipu bez tri standradna igrača. Portugal je jedan od favorita u evropskom fudbalu, ali ne bojimo se nikoga i pokušaćemo napraviti sve što možemo” – riječi su selektora, koji je dodao:

“Naš cilj je da budemo među prve dvije ekipe u novembru. Prema mojoj procjeni tada će se stvari rješavati. Zadovoljan sam atmosferom u ekipi, a sigurno će biti zadovoljstvo igrati pred 80.000 gledalaca u Lisabonu. Niko više ne želi da se ponove oscilacije s prethodne dvije utakmice, a mislim da imamo kapaciteta, talenta i želje da napravimo dobar rezultat”.

Podsjetimo, fudbaleri BiH će u trećem kolu kvalifikacija za Euro igrati u gostima kod Portugala 17. juna u Lisabonu, a u četvrtom kolu u Zenici dočekuju Luksemburg 20. juna.

Postavi odgovor