Jakobušić: "Ako ne osvojimo titulu neće biti krivi trener i igrači, već samo ja"

Predsjednik Hajduka govorio o prethodnoj godini. 

Na današnjoj godišnjoj skupštini Hajduka prisutnima se zanimljivim govorom obratio predsjednik splitskog kluba Lukša Jakobušić.

“U zimskom prelaznom roku doveli smo četiri igrača, Grgića, Mikanovića, Kalinića i Fera koji je kod nas na posudbi. Cijelo vrijeme ako se dogodi taj transfer Fera imamo postotak od tog transfera. HSV je imao obvezan otkup Vuškovića u iduće dvije godine ako izbori Bundesligu, ali aktivirali su tu opciju ranije. Šibenik je imao opciju otkupa ugovora posuđenog Jakoliša od Hajduka, naš plan je bio da tamo ostane do jula. Igrač je izrazio želju za odlaskom, u francuski Anže i transferisan je iz Hajduka. U slučaju Darka Nejašmića je nekidan aktivirana opcija transfera u Osijek.

Kačaniklić je trebao u Geteborg, imao je ponudu. U februaru smo imali baš izvrsnu ponudu za Mlakara, koja bi zadovoljila njega, a pogotovo nas, ali nismo se odlučili za to. Ne mislim da smo uopšte pogriješili. Svojim prevozom je došao na utakmicu u Rijeku, Livaja i Kalinić ne mogu igrati, ali dođu u Koprivnicu. Zamislite da smo prodali Mlakara i da moramo ići u Koprivnicu bez kartoniranih Livaje i Kalinića. Mislio bih da je do mene bez obzira što bismo tim transferom osigurali plate. Kad se boriš za titulu ne gledaš novce, a nije nam ugodna situacija.

U aktivnoj smo borbi za oba domaća trofeja. Možemo govoriti o tome koliko je to sve realno. Ako ne izborimo titulu prvaka niti igrači niti trener Dambrauskas nisu krivi. Možemo biti krivi samo Niko ili ja, odnosno samo ja mogu biti kriv. Imali smo neke odluke u prvom dijelu koje nisu bile dobre. Možemo govoriti kako smo to izgubili u Koprivnici… Sve se događa s razlogom.

Tobol me boli najviše. Ne boli to nikoga više nego nas i vas, ali nadam se da je to sada iza nas. To se s Mlakarom dogodilo dva dana prije dolaska Kalinića, dakle znali smo da dolazi. Ne bismo imali Mlakara u Koprivnici, i mislili bismo da smo izgubili prvenstvo jer smo za dobar iznos prodali Mlakara u Italiju. Radije bih s ovim igračima bio drugi nego s nekim drugim igračima prvi. Najveće pojačanje u planu za 2022/23. biće ako ostanemo na okupu. Ako ova zdrava ekipa ostane na okupu kako to Livaja kaže onda možemo očekivati još lijepih stvari.

Moramo igrati na tri fronta. Hajduku je tamo mjesto. Neće se ništa dogoditi ako ne osvojimo prvenstvo. Ova 2021. je stvarno bila godina stabilizacije, a 2022. godina će stvarno pokazati sve ono čemu težimo. Nije nama samo cilj ući u grupnu fazu. Mi moramo biti i na proljeće u Evropi, ali nemamo iskustva. Zašto smo izgubili s juniorima u Evropi? Jer nemamo iskustva. Cijela priprema ovog prvenstva je priprema za sljedeću sezonu” – rekao je Jakobušić. 

Postavi odgovor