Čavić i Jurilj složni: "U Konjic idemo po tri boda"

Fudbaleri Borca će u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati ekipi Igmana u Konjicu, a David Čavić i Alen Jurilj su složni da  ovdje idu po tri boda. 

Čavić je naveo da ne smiju potcijeniti ekipu Igmana, koja je kod kuće savladala sarajevski Željezničar.

“Očekujemo da se vratimo sa tri boda u Banjaluku , ali ne smijemo nimalo da potcijenimo ekipu Igmana koja je na svom terenu pobijedila i Željezničar, a pokazao je Željezničar koliko nas je namučio u obje utakmice. Sigurno da neće biti lako, igraju na svom terenu, imaju svoje kvalitete, tu je i novi trener koji je tempramentan koji želi zalaganbje uvbijek na 300 odsto. Znamo da su oni takođe temperamentni, ali mi znamo po šta idemo u Konjic. Imamo još četiri kola i jednu kup utakmicu. Atmosfera je super, igramo sa osmijehom. Prvi smo tri mjeseca na tabeli, znamo kako ćemo, znamo da možemo i moramo iz razloga što imamo kvalitet da zadržimo prvo mjesto na tabeli i ostvarimo četiri pobjede” – rekao je Čavić.

Jurilj je kazao da im je pauza dobro došla, te se nada da će ostvariti dobre rezultate u naredna četiri kola.

“Mi ćemo kao i svaku utakmicu ove sezone ići na pobjedu. Svjesni smo da nas čeka kvalitetan protivnik koji na svom terenu igra stvarno odlično, ali očekujemo tri boda i nadam se da ćemo to ostvariti. Pauza nam je dobro došla da se malo odmorimo, mislim da smo se jako dobro pripremili za naredna četiri kola i kup utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate. Imamo četiri boda prednosti nad Zrinjskim, nadam se da ćemo to uspjeti zadržati, pa čak i povećati ako osvojimo maksimalnih 12 bodova iz ove četiri utakmice” – naveo je Jurilj. 

Utakmica između Igmana i Borca na programu je u subotu od 13 časova.

Postavi odgovor