Hajradinović bi mogao u englesku Premijer ligu

Jedan od bh. fudbalera koji bi na ljeto trebali napraviti transfer je i sjajni veznjak Haris Hajradinović.

Igra sezonu karijere u Kasimpaši, povezuje se s nekim italijanskim velikanima, a sada turski mediji izvještavaju da bi mogao u Englesku.

Kasimpaša je peti na tabeli turske Super Lige i  iduće će sezone vjerovatno igrati u Evropi, a najzaslužniji za to je  Haris Hajradinović. S desetkom na leđima je postigao četiri pogotka i podijelio 13 asistencija u ligi ove sezone.

S 13 asistencija je i prvi asistent turske Super Lige, a jedini dvocifren je još njegov prvi pratioc, Dušan Tadić, koji nastupa za Fenerbahče. On je upisao 11 asistencija.

Haris Hajradinović se u novembru 2023. godine vratio u reprezentaciju Bosne i Hercegovine i protiv Luksemburga i Slovačke bio naš najbolji igrač, te namjestio oba pogotka koja smo postigli.

Bio je jedan od najboljih na terenu i protiv Ukrajine, igrao je s polomljenom rukom, a sve navedeno preporučilo ga je velikim klubovima širom Evrope.

Tako bi na ljeto trebao uslijediti transfer karijere za Hajradinovića. Prije nekoliko dana objavljeno je kako su za njega zainteresovani određeni italijanski timovi, prije svih rimski Lazio, a sada dolaze nove vijesti.

Kako prenosi turski “Mackolic”, za Harisa Hajradinovića postoji interes iz Engleske, tačnije iz Brentforda.

Brentford je trenutno 16. tim na tabeli u engleskoj Premier ligi s 29 bodova, a naredne sezone sigurno će se boriti za sredinu tabele.

Postavi odgovor