Stiv Brus zagovara bojkot društvenih mreža u sportu: "Ne vidim nikakvu korist od istih"

Šef stručnog štaba Njukasla Stiv Brus uopšte nije ljubitelj društvenih mreža, a u obraćanju medijima javno je podržao stav Tjerija Anrija koji je odlučio da se povuče sa svih internet platformi zbog pretpljenih uvreda. 

Brus je usljed loših rezultata svog tima postao meta navijača Njukasla koji su mu uputili čak i prijetnje smrću zbog čega je nekoliko klubova najavilo bojkot društvenih mreža, što je trener “Svraka” otvoreno podržao.

Podržavam njihove akcije, mogu samo da kažem bravo za sve koji su to uradili. Kad se samo sjetim kakve sam ja sve pretnje dobijao na društvenim medijima, za mene je to jako ružno, trebalo bismo sve da ih zabranimo. Ne vidim nikakvu korist od istih. Neka ih sve zabrane. Nema društvenih medija, za mene bi to bio korak unaprijed” rekao je Brus za“SkySports”i nastavio:

“Vreme je za jasniju akciju, morate biti odgovorni na svom telefonu. Mislim da bi te platforme morale bolje da se kontrolišu. Neke su pravo leglo zla. Ako ste ranjivi i ljudi vas vrijeđaju, to može i te kako da uništi ljude koji su predmet zlostavljanja na mrežama. Moj sin je izbrisao svoj nalog zbog vrijeđanja, ćerka je uradila isto. Nije u redu da se sve to dešava“.

Klubovi poput Svonsija, Rendžersa i Birmingema su najavili da će se priključiti akciji bojkota društvenih medija.

Postavi odgovor