Tudor: "Da je Nejmar normalno reagovao umjesto napravio scenu sudija bi dao žuti karton"

U najavi duela sa Lensom Igor Tudor opet se osvrnuo na poraz od Pari Sen Žermena. 

Novi ispit za Igora Tudora i igrače Marseja slijedi u subotu protiv Lensa. Nakon dva vezana poraza forma Tudorove ekipe je uzdrmana, a Lens igra vrlo dobro i stilom te intenzitetom je to ekipa jako slična Marseju.

“Da budem iskren, ni ne gledam tabelu, o tome ćemo se brinuti na kraju” – rekao je ovu pretpostavićemo neistinu Tudor na konstataciju novinara da je Marsej po prvi put od njegovog dolaska izvan tri prvoplasirane ekipe lige. 

Lens igra sjajno i s 24 je boda na trećem mjestu, a u tom subotnjem duelu Tudor će biti lišen usluga Samjuela Žigoa. On je isključen protiv PSŽ-a zbog starta na Nejmaru, po mnogima je to bila diskutabilna odluka sudije. Tudor je nakon susreta rekao da je sudija odradio dobar posao, a sad je malo promijenio mišljenje.

“Možda je moj osvrt bio malo pretjeran, nije bilo dobro kao što sam to tada vidio. Možda sam u krivu, ali nisam siguran donosi li mnogo ako stavljamo pritisak na sudije. Crveni karton za Samjuela stigao je zbog namjere, ne kontakta. Po mom mišljenju, da je Nejmar imao normalnu reakciju, umjesto da je napravio scenu, sudija bi mu dao žuti karton. Ta pretjerana reakcija sve je promijenila” – rekao je Tudor.

Postavi odgovor