Marinović prokomentarisao smjenu Jusufbegovića: " Tako je to kod nas, takav je trend"

Šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović je na zvaničnoj pres konferenciji najavio sutrašnji duel petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sloge Meridian.

Borac će sutra od 20h ugostiti Slogu Meridian na terenu “Gradskog stadiona” u Banjaluci te je shodno tome trener domaćih Vinko Marinović najavio ovaj okršaj.

“Sloga je sezonu otvorila na sjajan način pobjedom na Koševu, a imali su još dvije gostujuće utakmice u kojima su se dosta dobro prikazali, no falilo im je sreće da ostvare povoljnije rezultate. Atipična su ekipa s obzirom da imaju nešto veći broj visokih igrača, ali to im daje i kvalitet, posebno u prekidima koje je veoma teško braniti”rekao je Marinović i dodao:

“Odigrali smo dosta dobro prošlu utakmicu i ostvarili pobjedu koja nam mnogo znači, posebno sa psihološkog aspekta. Kroz naredne utakmice želimo biti što bolji i kvalitetniji, nastaviti pobjednički niz i ostvarenje naših ciljeva”.

Pored najave utakmice petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Marinović je na pres konferenciji odgovorio i na pitanje novinara o smjeni trenera Veleža Nedima Jusufbegovića.

“Tako je to kod nas, takav je trend. Treneri su uvijek pod pritiskom jer se teži rezultatu, a trener je taj koji uvijek prvi ide. To je trend kod nas, a možda i u okruženju. Treneri nemaju uvijek dovoljno vremena, jer svi traže rezultat” istakao je Marinović.

Postavi odgovor