Milinković: "Moramo se puno truditi i odigrati disciplinovano"

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Marija Ana Milinković je najavila utakmicu protiv Slovenije u Kopru.

Drugog dana priprema ozbiljnije će se raditi, u planu je samo jedan trening jer već u srijedu bh. nogometašice putuju u Sloveniju na utakmicu petog kola UEFA Lige nacija za žene.

Reprezentacija Slovenije nije nepoznata Bosni i Hercegovini. Prije dva mjeseca, duel ovih selekcija u Zenici završen je neriješenim rezultatom 1-1.

Reprezentativke Bosne i Hercegovine su svjesne važnosti susreta jer je na vrhu tabele i dalje neizvjesna borba za prvu poziciju i direktnu promociju u Ligu A.

Selekcija Češke ima samo jedan bod manje od BiH i, sudeći po komentarima bh. fudbalerki, spremne su da pokažu da nisu slučajno na prvom mjesto na tabeli u Ligi B, grupi B4.

Marija Ana Milinković je odigrala 360 minuta u četiri meča i najavljuje duel protiv Slovenije koji je na rasporedu 1. decembra od 18h sati u Kopru.

„Vidjeli smo u prvom susretu da možemo igrati ravnopravno sa njima, mada nam je pobjeda izmakla u posljednji čas. Slovenija je odlična ekipa, imaju sjajne igračice koje nastupaju u evropskim klubovima i veoma su opasne kada napadaju sa desne strane. Mi smo, izuzetno motivisane i raspoložene da igramo na visokom nivou. Znamo da će naša selektorica i stručni štab sve detaljno analizirati i da ćemo dobiti konkretne zadatke. Moramo se puno truditi i odigrati disciplinovano kako bismo se vratile sa tri boda što nam je cilj“zaključila je Milinković.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor