Srđan Grahovac: "Cilj je dupla kruna, naučen sam da imam najviše ciljeve kao igrač Borca"

Fudbaler i kapiten banjalučkog Borca Srđan Grahovac je tokom razgovora u emisiji “Novog dana” na “N1” televiziji prokomentarisao dosadašnji tok sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Srđan Grahovac se poslije devet godina vratio u Banjaluku. Borac je trenutno na dobrom putu da osvoji jesenju titulu budući da ima četiri boda prednost nad drugoplasiranim Zrinjskim tri kola prije kraja.

“Situacija je takva kakva jeste, ambicije kluba i moje ambicije se poklapaju i nadam se da ćemo ispuniti cilj. U fudbalu nema prostora da se razmišlja unaprijed. Mi gledamo iz utakmice u utakmicu, imamo dobro posložen igrački kadar. Imamo širinu, možda čak i višak igrača. Šta će biti dalje, mi se nadamo da ćemo izboriti mjesto za izlazak u evropska takmičenja. Cilj je dupla kruna, naučen sam da imam najviše ciljeve kao igrač Borca. Sportski je težiti ka tome” rekao je Grahovac.

Srđan Grahovac
Foto: Facebook/FK Borac Banjaluka

Koliko je teško nositi dres Borca, razgovarali smo jučer sa fudbalerom Sarajeva Mirzom Mustafićem. Kako je igračima psihički se nositi sa pritiscima?

“Imao sam priliku igrati u inostranstvu, dosta više se pazi na mlade igrače u vezi pritiska. Ovdje u BiH je pritisak ogroman, kako i na igrače tako i na trenere. Mene kao kapitena raduje da imamo širok igrački kadar, atmosfera je super i to je najveća snaga naše ekipe. Nadam se da će niz bez poraza nastaviti”.

Kapiten Borca je kazao kako pored svog tima u vrhu tabele vidi Zrinjski, Sarajevo i Velež. Također, naglasio je kako mu se najviše sviđa igra mostarskog tima.

“Mi smo prvi kandidati za osvajanje titule. Tu su Zrinjski i Sarajevo. Tu je ekipa Veleža i Širokog, meni lično se najviše sviđa ekipa Veleža. Mislim da će mnogima pomrsiti račune u nastavku prvenstva. Na dnu ćemo vidjeti, dugo je prvenstvo”dodao je Grahovac.

Borac Banjaluka
Foto: Facebook/FK Borac Banjaluka

Veznjak banjalučkog tima dotakao se i nastupa Zrinjskog u evropskim takmičenjima.

“Velika stvar za naš fudbal. Uvijek sam imao osjećaj da mi kasno shvatimo da se možemo nositi sa drugima. Zrinjski nam je svima otvorio oči i sa plasmanom i radom. I drugi ulažu, ali Zrinjski je uhvatio kontinuitet, uvjerenje u rad stručnog štaba i ekipe”.

Protiv kojeg igrača i koje ekipe vam je u Premijer ligi najteže igrati?

“Ima kvalitetnih ekipa. Specifična je Premijer liga, ne mogu izdvojiti ekipu ni igrača. Ima dosta kandidata za najvećeg šaljivdžiju u ekipi, ponosan sam na atmosferu u svlačionici. Svi su profesionalci, družimo se van terena. Jovo Lukić, Jakov Blagajić se izdvajaju”.

Borac, Igman
Foto: Facebook/FK Borac Banjaluka

Iskusni fudbaler ima tri nastupa za reprezentaciju BiH. Grahovac komentariše nastup Zmajeva u posljednjih nekoliko mjeseci i kaže da se nada plasmanu na Euro.

“Zadovoljan jesam, mogu sebe pogledati u ogledalo. Nisam imao povrede u karijeri, nije to uticalo na moj put. Bio sam kapiten omladinskih selekcija, pozive u A sam dobijao dvije sezone, ali nisam dobio neku šansu da pokažem šta mogu. Neko je odlučio da ne dobijem šansu, tu su selektori koji odgovaraju za rezultate. Došlo je danas do smjene generacija, svi zajedno moramo biti realniji i vidjeti da je kvalitet opao. Ušlo se u kontra ritam, bilo je teško okrenuti se onda u pravom smjeru. Često se govori da neki igrači ne daju maksimum, ali to nije tačno. Nadam se da ćemo se plasirati na Euro”rekao je i dodao:

“Generalno, sistem takmičenja se promijenio, sada je lakše otići na veliko takmičenje. I Hrvatska i Srbija sa dosta problema idu na Euro. Svi napreduju, igraju fudbal što se i vidi. Za kraj, hvala navijačima Borca na podršci. Mi svojim zalaganjem pokazujemo koliko nam znači Borac. Reprezentujemo Borac i Banjaluku na pravi način”zaključio je Grahovac.

Postavi odgovor