(VIDEO) Nepoznavanje pravila ili loša procjena? Ni premijerligaško iskustvo nije pomoglo da se izbjegne greška

Na utakmici između Mladosti i Priluka u niželigaškom fudbalu Bosne i Hercegovine viđena je velika pogreška sudija.

Pomoćni sudija Perica Maskaljević je podigao nedozvoljenu poziciju igraču koji je bio na vlastitoj polovini terena u duelu ove dvije ekipe. Situaciju iz 12. minute utakmice, kao i cijelo žaljenje na suđenje od strane ekipe FK Priluk pogledajte u nastavku.

“Teška i neizvjesna utakmica, ali i poraz našeg tima. Propustili smo 4-5 stopostotnih šansi koje smo morali realizovati, ali vjerovatno ni to ne bi bilo dovoljno s obzirom na suđenje kojem smo svjedočili. Od početka sezone konstantno suđenje na štetu našeg kluba, pokušavali smo da šutimo o tome, ali ovo današnje remek djelo u režiji Perice Maskaljevića, inače premijerligaškog sudije je nemoguće ne objaviti. U drugom poluvremenu je bilo prekida igre za barem 7-8 minuta nadoknade, ali po procjeni glavnog suca Mirnesa Mujanovića Čikala nije bilo potrebe za nadoknadom te je kraj svirnut u 90:00.

Čestitamo domaćinu na pobjedi i zahvaljujemo se na gostoprimstvu, a mi se okrećemo narednom kolu u kojem smo u srijedu domaćini ekipi Mladosti iz Kikača. Hvala našim Talibanima koji su prešli veliki put i podržali naše momke tokom cijele utakmice

Postavi odgovor