Kukoč: "Jokić tek treba da dostigne Petrovića, Rađu, Divca i Sabonisa"

Legendarni Toni Kukoč je u izjavi koju prenosi Basket News pohvalno govorio o Nikoli Jokiću, ali je i istakao da centar Denver Nagetsa tek treba da dostigne status nekih drugih igrača sa ovih prostora.

Toni Kukoč je istakao sljedeće:

“Sjajno igra. Veoma lijepo sam govorio o Jokiću kada još niko nije pričao o njemu. Sviđa mi se njegov stil igre. On to samo pokazuje utakmicu za utakmicu. Ima svoj način razmišljanja koji se razlikuje od ostalih.

Košarkaškim znanjem i inteligencijom, što je veoma važno, nadoknađuje nedostatak atleticizma. A ni to se ne vidi jer on igra u svom ritmu, ne možete da primijetite da je neko brži ili okretniji od njega.

Koliko god da je dobar, Jokić tek treba da dostigne veličinu legende. On će to raditi do kraja svoje karijere. Ne znam da li je njegova karijera čak i na 50 odsto onoga što može. Biće najbolji Evropljanin. Statistički, vjerovatno, on će vjerovatno biti najbolji u Evropi. Mislim da su Dražen Petrović, Dino Rađa, Vlade Divac, Arvidas Sabonis igrači koje tek treba da dostigne, iako vjerujem da hoće.

Ali, realno, da je Sabonis sa 24 godine sada u NBA, ili Dražen, ili Dino, ili ja… Ljudi moji, da smo NBA gledali nekad na TV-u, sigurno bismo bili mnogo bolji nego tada. Ali poređenja su po mom mišljenju nepotrebna, pogotovo različitih generacija. Da zaključim, Jokićev kvalitet i veličina nisu opšte upitni”.

Postavi odgovor