Damir Džumhur: "Za nas je dobra stvar što je većina igrača ušla u formu prije susreta sa Njemačkom"

Damir Džumhur je na zvaničnoj pres konferenciji najavio meč Bosne i Hercegovine protiv Njemačke u okviru meča Svjetske grupe jedan Dejvis kupa.

Bosna i Hercegovina će u Mostaru ugostiti Njemačku sa kojom će odmjeriti snage u meču gdje će pobjednik igrati kvalifikacije za plasman na završni turnir Dejvis kupa naredne godine.

Shodno tome, najbolje rangirani teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur je prokomentarisao duel sa selekcijom Njemačke te se izjasnio oko svojih očekivanja.

“Kao i svaki drugi meč i ovaj je bitan za našu reprezentaciju. Ovoga puta igramo protiv Njemačke koja je jedna od najjačih na svijetu i pored toga što neće imati u svojim redovima Aleksandera Zvereva. Izuzetno su jaki, sa nekoliko igrača u prvih 50 na ATP listi, te sa dublovima koji su u prvih 15 svijeta. Za nas je dobra stvar što je većina igrača ušla u formu prije susreta sa Njemačkom te se nadam da ćemo doći do željenog rezultata, a to je pobjeda. Imamo prednost domaćeg terena, prednost navijača i nadam se da će oni doći u velikom broju”rekao je Džumhur pa dodao:

“Mislim da bez obzira ko bude igrao za našu ili njihovu reprezentaciju u prvom danu duel između nas će u svakom slučaju biti otvoren. Njihova prednost je što su bolje rangirani, ali ja sam već igrao protiv nekolicine njemačkih reprezentativaca u prošlosti i uspijevao sam da ih pobijedim. Takođe, moja forma je dobra, zadnje dvije sedmice sam igrao tenis na visokom nivou. Sigurno da bi bod u prvom danu bio dobar, ali idemo iz meč u meč pa ćemo vidjeti kako bude”.

Postavi odgovor