Pešić: "Nismo gledali Litvaniju protiv SAD-a, šta su radili protiv Amerike za nas nije bitno"

Selektor Srbije Svetislav Pešić najavio je sutrašnju utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Litvanije.

Srbija je nakon poraza od Italije savladala Dominikansku Republiku i tako izborila drugo mjesto u grupi. Nešto kasnije, Litvanija je priredila iznenađenje i pobijedila Sjedinjene Američke Države, čime je zakazala svoj četvrtfinalni duel protiv Srbije, a SAD poslala na Italiju.

Nema prava na grešku, ni juče nije bilo, takav je sistem takmičenja… Borili smo se da pobijedimo, nema odrađivanja, stručni štab odredi prednosti i mane protivnika, to je proces koji traje kada se sprema svaka utakmica. Momci su igrali izvanredno, pokazali su timsku igru i hemiju, treba reći i tih 30 asistencija, to je košarka koju želimo da igramo” – rekao je Pešić i dodao:

“Protiv Litvanije to neće biti dovoljno, fizički vrlo jak protivnik, na jakoj i čvrstoj veoma agresivnoj odbrani baziraju svoju igru. Protiv Dominikane dovoljno je bilo dobrom odbranom i prosječnim napadom da se dobije. Sutra mora da bude izvanredna odbrana i napad da bude na visokom niovu. Šta su radili protiv Amerike to nije za nas toliko bitno, nismo čak ni gledali tu utakmicu, gledali smo one protiv evropskih timova”.

Nije htio ništa da obećava, već je istakao kako ne postoji savršen tim i da će Orlovi biti fokusirani da budu najbolja verzija sebe.

“Ja sam optimista, ali nemam pravo budem optimista, već moram da objasnim sa kim igramo i kakav je plan. Naravno, i mi imamo prednosti, sposobnost dobre ekipe je da sakrije nedostatke a istakne prednosti, na nama je to da probamo. I oni imaju svoje slabosti, to treba targetirati i napasti, ne postoji perfektna ekipa. Vrlo je važno da ispoštujemo naše napade, ali to je put do pobjede” – istakao je Pešić.

Srbija protiv Litvanije igra sutra od 10 i 45 časova.

Postavi odgovor