Vajda: "Mislim da je sposoban za kalendarski grend slem"

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, Marijan Vajda rekao je za slovački “Šport” da je uživao u njegovom osvajanju Rolan Garosa.

Vajda je naveo da misli da je Đoković sposoban za kalendarski grend slem.

„Odmah poslije meča sam mu poslao glasovnu poruku i rekao mu koliko sam srećan. Odgovorio mi je nekoliko sati kasnije, rekao da to cijeni i da ne zaboravlja da sam i dalje dio njegovog tima i porodice. Divne, dirljive reči. Uživao sam još više zato što je tako suvereno osvojio titulu na šljaci, za njega najtežoj podlozi” – kazao je Vajda u intervjuu za slovački Šport i dodao:

“Četiri puta je već proglašen sportistom godine. Kada analiziram šta smo sve prošli kako bi došao tu gdje je sada, koliko se žrtvovao i kroz šta je sve prošao kao sportista, on pripada najvećim sportistima svih vremena. Mislim da je sposoban za to. Na Vimbldonu će imati veliku šansu, a u SAD bi onda na dejlu bila i psihologija. Konkurencija mu je teža tamo – Alkaraz će biti opasan branilac titule, Zverev se vraća, Medvedev će biti bolji… Ipak, ove godine nema olimpijskih igara – kao 2021. u Tokiju – tako da Novak neće dvaput napraviti istu grešku“.

Vajda smatra da je Karlos Alkaraz najbolji od svih mlađih tenisera i da će se samo morati navići na medije i pritisak.

Postavi odgovor