Aleksandar Damjanović novi trener Razvojnog tima Bosne Meridianbet

Aleksandar Damjanović je novi trener Razvojnog tima Sloge Meridianbet.

Nakon što je u prošloj sezoni bio član stručnog štaba prvog tima, Aco Damjanović preuzeo je Razvojni tim bivšeg evropskog prvaka, što je samo još jedan pokazatelj ozbiljnosti rada Uprave i usmjerenosti na razvoj i afirmaciju mladih košarkaša i stvaranje baze za budućnost.

“Nema sumnje da će Aco svojim iskustvom, znanjem i strpljivošću pomoći našim mladim momcima da ostvare svoj puni košarkaški potencijal, ali i olakšati im prelazak s juniorske na seniorsku košarku.” – napisali su iz kluba.

Takođe, Studentni su potpisali i dolazak najboljeg kadeta Bosne i Hercegovine, Emana Jašarevića koji će nastupati za Razvojni tim naredne sezone.

Ovaj izuzetno talentovani mladi košarkaš, visok 205 cm, dolazi iz bijeljinskog rasadnika talenata – KK “Budućnost”. Eman je u prethodnoj sezoni sa samo šesnaest godina nastupao u Prvoj ligi RS za razvojni tim K.A. “Fabrika”, a pažnju košarkaških stručnjaka osobito je privukao sjajnim nastupom na Evropskom prvenstvu, koje je završio s prosjekom od 12.4 poena i 9.7 skokova po utakmici.

Postavi odgovor