Alkaraz angažovao i psihologa pred meč sa Đokovićem

Prvi reket svijeta, Karlos Alkaraz, odlučio je da angažuje psihologa pred finale Vimbldona protiv Novaka Đokovića, objavili su mediji iz Španije.

Čini se da je Karlos Alkaraz ipak izvukao pouke iz kraha koji je doživio u polufinalu Rolan Garosa, gdje je poslije borbe u četiri seta lako poražen od Novaka Đokovića.

Grčevi i totalni kolaps koji je doživeo 20-godišnjak s Pirineja olakšali su tada Đokoviću posao da ga eliminiše, kasnije dođe i do rekordnog 23. Grend slem trofeja.

Ugledna “Marca” objavila je dan uoči finala tekst u kom se navodi da Karlos Alkaraz neće trenirati u subotu, već će se maksimalno fokusirati na odmor, šetnju, a akcenat će biti na psihološkoj pripremi.

Mladi teniser koji se jako puno troši na terenu, a koji je demonstrirao silu protiv Danila Medvedeva u polufinalu Vimbldona, kog je eliminisao za samo 110 minuta u tri seta, želi u što većoj mjeri da oporavi svoje tijelo za ogromne napore koji ga očekuju protiv 36-godišnjeg Đokovića.

“Karlos Alkaraz i njegov tim skovali su plan kako da izbjegnu da se ponovi scenario sa Rolan Garosa iz polufinala sa Đokovićem. Priznao je da priča sa svojim psihologom Isabel Balager” – piše “Marca“, a i sam Alkaraz je ranije potvrdio da je spremio “keca iz rukava”:

“Uradiću to, ako je potrebno da pobijedim. Pronaći ćemo način da radim vježbe koje mi prijaju i koriste, kako bi se što bolje pripremio za duel sa Đokovićem. Finale Vimbldona je moj san, sanjao sam to kao dječak. Nema razloga da se sada uplašim. Novak je legenda, ali vjerujem da mogu ovdje, u Londonu, da ga pobijedim”.

Podsjetimo, finalni susret je zakazan za nedjelju od 15 časova.

Postavi odgovor