Bosna Meridianbet čeka Iliriju: Među Studentima vlada optimizam

Košarkaše Bosne Meridianbet u petak očekuje prvi polufinalni duel kvalifikacija za plasman u ABA 2 ligu, a protivnik će im biti ekipa Ilirije iz Ljubljane.

Uoči tog susreta održana je pres konferencija gdje su govorili potpredsjednik Upravnog odbora Bosne Meridianbet, Almir Bradić, trener Josip Pandža, kao i kapiten Muhamed Pašalić.

“Drago mi je što smo probudili interes medija i da ćemo taj interes opravdati. Sutra nas čeka kvalifikaciona utakmica ABA 2 lige. Sa stavnovišta uprave i organizacije istog mogu reći da smo već sad spremni za ovaj meč. Očekujemo naravno naše navijače da ispune malu dvoranu Skenderije i da zajedno dođemo do cilja, a to je naravno pobjeda sutra i da takođe u drugoj utakmici dođemo do plasmana u ABA 2 ligu” – rekao je Bradić na pres konferenciji.

bosna1 1
Foto: MeridianSportBH

Potom je riječ imao trener “Studenata”, Josip Pandža.

“Ono što smo uradili dosad je nekih 50 dana treninga, krenuli smo na vrijeme u punom rosteru, bili smo samo nekih 20-tak dana bez reprezentativaca Ilića i Zahiragića. Sve ostalo vrijeme smo bili zajedno i sviđa mi se taj momenat da smo od 1. augusta svi skupa. Imali smo uspješne pripreme sa najvažnijom činjenicom da smo svi zdravi. Prošli smo tu bazu, digli se fizički i vremenom smo košarkaške stvari popravljali. Mislim da smo spremni za Iliriju” – kazao je Pandža.

Kapiten Muhamed Pašalić bio je takođe optimističan pred sutrašnji duel.

“Za sutrašnji meč mislim da smo itekako spremni. Respektujemo ekipu Ilirije, ali respektujemo i sebe. Prošli smo super pripreme, bez povreda, spremi smo fizički, spremni smo mentalno i idemo maksimalno skoncentrisani u ovaj dvomeč. Nadam se da će publika doći u što većem broju da nas bodri i da zajedno dođemo do željenog rezultata sutra, ali i u utorak u Ljubljani” – rekao je Pašalić.

Podsjetimo, duel između Bosne Meridianbet i Ilirije je na programu u petak od 18 časova u Maloj dvorani Skenderije.

Postavi odgovor