Deura: "Očekuje nas istorijska utakmica"

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Milica Deura za “Sportklub” najavila je predstojeće Svjetsko prvenstvo.

U Keti Friman parku u Sidneju održan je “Captians call” – događaj kojim je FIBA dan uoči početka turnira najavila Svjetsko prvenstvo za košarkašice.

“Ovo ljeto bilo je dugo i naporno, ali kada ste sa reprezentacijom sve se lakše podnese. Počeli smo pripreme šestog avgusta, a ovdje u Australiju smo došli 13. septembra i ovdje smo odigrali jednu prijateljsku utakmicu protiv ekipe Malija koju smo pobijedili”izjavila je Deura te dodala:

“Sutra nas očekuje istorijska utakmica za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu. Svi smo uzbuđeni i nadam se da ćemo se na kraju utakmice radovati pobjedi. Bila je malo problema oko privikavanja na vremensku razliku, ali nakon boravka i treninga ovdje u Australiji dobro smo se pripremili i spremni smo. Utakmica protiv Portorika za nas je rezultatski i najbitnija utakmica. Nemamo veliki pritisak, prvi put smo ovdje i za nas je veliki uspjeh sam plasman na Svjetsko prvenstvo. Sve ono što ostvarimo ovdje biće veliki bonus”.

Svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji “Zmajice” će početi protiv Portorika, a taj duel zakazan je za 02.30h poslije ponoći.

Postavi odgovor