Italija na mišiće slomila otpor Angole, Australija razbila Finsku

Košarkaši Italije su sa puno muke na kraju uspjeli da savladaju Angolu rezultatom 81:67 na otvaranju Svjetskog prvenstva u Manili, dok je Australija u Okinavi bez većih problema savladala Finsku (98:72).

Od samog početka smo gledali vrlo neizvjestan meč između Italije i Angole. Iako se očekivalo da će “Azuri” bez većih problema savladati Angolu, to na kraju nije bio slučaj.

Angola je vodila dobrim dijelom prve četvrtine, a onda je Italije tek u finišu došla do prednosti i vođstva od 23:17 nakon prvih 10 minuta. Angola je odgovorila u drugoj četvrtini i došla do prednosti (24:23), a onad smo gledali rezultatsku klackalicu skoro do samog kraja prvog poluvremena koji je završio u korist Italijana (43:40).

angola1
Foto: FIBA

Italija je na početku treće četvrtine napravila seriju od 6:0 za +9 (49:40), ali je i Angola ekspresno odgovorila za izjednačenje (49:49). Ponovo je uslijedila velika borba, a Italija je pred posljednjih 10 minuta imala +4 (61:57). 

“Azuri” su tek u posljednjoj četvrtini uspjeli da slome otpor vrlo žilavih Angolaca, kada su otišli na +8 (65:57), a nekako su na kraju uspjeli da održe prednost i slave na otvaranju Mundobasketa. Najefikasniji kod Italije bio je Stefano Fontekio sa 19 poena, dok se sa druge strane istakao Čilde Dundao sa identičnim brojem poena.

Italija u narednom kolu igra protiv Dominikanske Republike, dok će Angola odmjeriti snage protiv domaćina Filipina.

novicki
Foto: FIBA

Australija, s druge strane, nije imala mnogo problema protiv Finske. Tim Lasija Tuovija je odlično započeo susret, pošto su nakon prvih 10 minuta imali +4 (21:17), a sredinom druge četvrtine su imali i +8 (36:28).

Međutim, u tim trenucima je Australija ubacila u brzinu više, pa su do poluvremena poveli sa +5 (45:40), a već u trećoj četvrtini su potpuno nadigrali Finsku (70:54). 

Kako se meč približavao kraju, tako je i prednost Australije sve više rasla, a na kraju je bilo velikih 98:72. Najefikasniji kod Australije bio je Peti Mils sa 25 poena, dok se kod Finske istakao Lauri Markanen sa 19 poena.

Australija u narednom kolu igra protiv Njemačke, dok će Finska igrati protiv Japana.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor