Petrović: "Izgubili smo jednog od najvažnijih igrača od postojanja Zrinjskog"

Željko Petrović, trener Zrinjskog, nakon utakmice 31. kola Premijer lige BiH u Gabeli protiv GOŠK-a govorio je za zvaničnu klupsku televiziju.

Zrinjski je sinoć porazio domaću ekipu rezultatom 4:1, a poslije meča, Petrović je poručio kako je prezadovoljan svojom ekipom.

“Bio sam prezadovoljan, posebno prvim poluvremenom. Bila je stvarno apsolutna dominacija, ali je jedino falilo da postignemo jedan ili dva gola. Igrali smo brzo, između linija, okretanja strana i svega drugog. U drugom poluvremenu smo postigli četiri gola, ali ako mene pitate, bilo mi je ljepše prvo poluvrijeme “rekao je Petrović, pa dodao:

“Izgubili smo možda jednog od najvažnijih igrača ovog kluba od postojanja Zrinjskog. Danas se povrijedio Silvio Ilinković, tako da je to mnogo, posebno kada izgubiš dva glavna igrača. Međutim, mi ćemo hrabro ići do kraja. Ko je zdrav, igrat će. Imam samo respekt za ove igrače, jer ja njima vjerujem 100%, ali imam osjećaj da i oni meni vjeruju. Međutim, možda ne baš svi, jedan ili dvojica, ali od ovolike grupe, ako jedan ili dvojica ne vjeruju treneru 100%, a svi ostali vjeruju, mora da si presretan kao trener. Probam dati svima šansu, ali ne možeš svima dati šansu i jednaku minutažu. Međutim, probali smo od prvog dana, kada je to moguće, da svi zaigraju, tako da sam to i danas pokazao”.

Zrinjski iduću utakmicu u okviru narednog 32. kola Premijer lige BiH igra protiv Tuzla Sitija, koja je sinoć izgubila od banjalučkog Borca na domaćem terenu rezultatom 2:6.

Postavi odgovor