Savez bez borbe predao borbu za OI: Nekoliko razloga za tu odluku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odustala je od nastupa u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre 2024.

Razlog su nedostatak novca i procjena da se pozivu ne bi odazvali najbolji igrači.

Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je finansijski. A nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati” – rekao je predsednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš.

Miloš je objasnio da je vođstvo KSBiH odluku o odustajanju od takmičenja u pretkvalifikacijama za OI donelo u konsultacijama s selektorom Adisom Bećiragićem.

Selektor je ocijenio da se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući da je to vreme kada i sami imaju pauzu za odmor. Umjesto toga, dodao je Miloš, planira se organizovati košarkaški kamp s proširenom reprezentacijom gdje bi se utvrdilo na koje se igrače može računati u budućnosti.

Prije svega se to odnosi na mlađe i još neafirmisane košarkaše. Prošle godine reprezentaciji BiH u košarci novac za takmičenje uplaćen je tek nakon što su započeli nastup u svojoj grupi na Evrobasketu koji se igrao u Njemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji. “Zmajevi” su eliminisani u grupnoj fazi, bili su peti u Grupi B sa Slovenijom, Nemačkom, Francuskom, Litvanijom i Mađarskom, sa dvije pobede i tri poraza.

Postavi odgovor