Španija ekspresno pronašla zamjenu za Enrikea

Sportski direktor Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Hoze Francisko Molina, predložio je danas da Luis de la Fuente bude novi selektor “Crvene furije“.

Loše odigrana utakmica protiv Maroka zaključena s porazom u raspucavanju na kraju je bila kobna po Luisa Enrikea u španskoj reprezentaciji i tamošnji Savez danas je potvrdio kako je saradnja raskinuta nakon četiri godine.

Tako je za novog selektora predložen Luis de la Fuente, koji je u proteklom periodu vodio mladu reprezentaciju ove zemlje.

“Molina je prenio predsjedniku Saveza Luisu Rubijalesu da dosadašnji selektor mlade reprezentacije Španije predvodi A tim u narednom periodu. Ovaj prijedlog će biti iznijet na sjednici Upravnog odbora RFEF-a 12. decembra. Očekuje se da Upravni odbor RFEF-a u ponedjeljak potvrdi odluku o imenovanju novog selektora Španije, a onda će Luis de la Fuente biti predstavljen javnosti. On bi trebalo da debituje na klupi reprezentacije Španije u martu naredne godine na mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Norveške i Škotske” – navodi se u saopštenju Saveza.

De la Fuente ima 61. godinu, a u trenerskoj karijeri je vodio Portugalete, Aureru, B tim Atletik Bilbaoa, Alaves, kao i omladinsku, mladu i olimpijske reprezentacije Španije.

Postavi odgovor