Srbija šokantno poražena od Mađarske

Srbija je doživjela bolan poraz od Mađarske u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstva, a krajnji rezultat glasio je 2:1.

Mađarska je Orlove nadmudrila već u prvom poluvremenu. Srbija je povela u 10. minutu autogolom Atile Salaja. Dušan Vlahović je prethodno uputio udarac te je uz pomoć Atile Salaja smjestio loptu u mrežu Denesa Dibuša.

I Mađarska i Srbija su u nastavku imali po nekoliko opasnih napada, a onda je u dva minuta – od 34. do 36. minute uslijedio “blickrig” gostiju. Prvo je Barnabas Varga zatresao mrežu Vanje Milinković-Savića, a samo dva minuta kasnije uslijedio je potpuno šok, nakon pogotka Vilija Orbana.

Srbija je u nastavku meča pokušavala, ali bezuspješno, da se vrati u meč. Bilo je nekoliko prilika, ali nedovolno dobrih, pa je Srbija na kraju nenadano doživjela poraz u Beogradu.

Mađarska je ovom pobjedom “skočila” na prvu poziciju sa 10 bodova, Srbija je ostala na 7, dok je Crna Gora trećeplasirana sa 5 bodova. Na začelju tabele su Litvanija i Bugarska sa po dva boda. Podsjetimo, Srbiju za tri dana očekuje duel protiv Litvanije u gostima.

Postavi odgovor